Yaşam 50 milyon yıllık akrep sineği fosili

50 milyon yıllık akrep sineği fosili

Paylaş
50 milyon yıllık akrep sineği fosili

Kanada'da 50 milyon yıllık olduğu belirlenen bir akrep sinaği fosili bulundu. Fosilin iklim değişikliği konusunda önemli bilgiler içerdiği düşünülüyor

Kanada'da soyu tükenmiş akrep sineği fosili bulundu. British Colombia eyaletinin ABD sınırına yakın Cache Creek bölgesinde bulunan fosilin, 50 milyon yıllık olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

British Colombia'daki Simon Fraser Enstitüsünden Bruce Archibald, bölgede yürütmekte oldukları araştırma sonucu, hangi familyaya ait olduğu henüz bilinmeyen akrep sineği fosili bulduklarını bildirdi.

Diğer böceklerin kalıntıları ile beslendikleri için temizlikçi sinekler olarak da bilinen akrep sineklerinin Eosen döneminde yaşadıkları kabul edildiği için Eorpidae olarak da adlandırıldığını kaydeden Archibald, fosilin iklim değişiklikleri konusunda önemli bilgiler içerdiğini düşündüklerini söyledi.

Bruce Archibald, Manitoba Brandon Üniversitesi'nden David Greenwood ve Simon Fraser Enstitüsünden Rolf Mathewes'in ortak bilimsel çalışmalarının detayları, Journal of Paleontology dergisinin son sayısında yayımlandı.

AA

Haberin Devamı