Bilim - Teknoloji "50'lerde uçanlar bizdik!"
Paylaş
"50'lerde uçanlar bizdik!"

1950'lerde çekilen ve bugün halen tartışılan UFO görüntülerinin arkasından, bakın kim çıktı...

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), 1950'lerde çekilen ve günümüzde bile halen tartışılan UFO görüntülerini "bizdik" şeklindeki bir tweet ile üstlendi. Bu tweet aynı zamanda, ilk olarak 1998'de yayınlanan "The CIA and the U-2 Program 1954-1974" adlı belgeye yönlendirilen bir bağlantıya sahip.

Görünüşe göre, 2014 içerisinde, uzaylıları aramakta olan komplo teorisi severlerin bu konu üzerinde tekrar yoğunlaşmasından rahatsız olan CIA, durumu Twitter üzerinden netliğe kavuşturmaya karar vermiş. Bağlantısı verilen 272 sayfalık belge, 50'ler ve 60'larda dünya atmosferinde neler olduğu hakkında ilginç bilgiler içermekte ve CIA'in bu durumun içerisindeki konumunu açıklamakta. O sıralarda görünen pek çok açıklanamayan durum, "Siyah Giyen Adamlar (MIB)" ve dünya dışı canlılar hakkındaki pek çok söylentinin kaynağını oluşturmaktaydı.

O günden beri havada görünen ve açıklanamayan pek çok yabancı cismin yarısından fazlası, aynı belgeye göre, CIA tarafından sahipleniliyor. Gizli U-2 casus uçağı, o dönemlerde bulunan "sıradan insanlar" tarafından günün teknolojisi ile mümkün olduğuna inanılmayan yüksekliklerde uçmaktaydı. Belge, 1954 yılında projenin neden başlatıldığını da açıklamakta.

Bir başka Pearl Harbor durumu ile karşılaşmak istemeyen Başkan Dwight D Eisenhower, Sovyetler Birliği'nin üzerinde uçarak stratejik bilgi toplaması için bir uçağın üretimine izin verdi. Barışı da tehlikeye atmak istemeyen Başkan, bu görevi askeri birimler yerine sivil bir organizasyona (CIA) vermeyi uygun buldu. Bu izinle beraber, günümüze kadar süren bir şekilde, gözlem işlemleri CIA'in en önemli görevlerinden biri haline geldi. Çekilen "UFO görüntülerinin" yarısından fazlası da, işte bu uçağa ait.

Ancak bütün bu açıklamalara rağmen iki soru halen cevaplanmış değil: Öncelikli olarak, U-2 casus uçağı hakkında ABD hükümeti tarafından verilen bilgilere güvenebilir miyiz? Daha da önemli olan soru ise şu: Eğer bu açıklanamayan cisimlerin yarısı CIA'in sahip olduğu uçaklarsa, geri kalan yarısı neydi?

Haberin Devamı

Resimlerle: Akılları karıştıran UFO iddiaları

Kaynak: CHIP Online