Magazin '53 yıldır sevgiliyiz'

'53 yıldır sevgiliyiz'

Paylaş
'53 yıldır sevgiliyiz'

Bir imzanın değil, kocaman bir aşkın bağladığı, tamı tamına 53 yıldır sevgili olan Fatma Girik ve Memduh Ün bakın ne açıklamalar yaptılar

Bir kadın ve bir erkek 50 yıldır bir arada olmayı nasıl başarır?
Memduh Ün: Vallahi bilmiyorum ama en büyük etken herhalde ikimizin de aynı meslekten olması. Fatma’nın hiçbir şeyin üzerinde fazla durmaması da önemli bir etken. Şimdi burada Fatma’yla kavga etsek, hiçbir şey olmamış gibi yine benimle konuşur. Hiç kin tutmaz.

Siz kin tutar mısınız?
Memduh Ün: Ben kin tutarım ama Fatma tutmadığı için beni çözüyor hemen. Diyalog kuruyoruz, her zaman konuşacağımız bir konu var. Fatma kendini çok iyi yetiştirdi, çok aştı. Onun beyni sünger gibidir. Benim arkadaşlarım Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Metin Erksan gibi isimlerdi. Fatma, bizim sohbetlerimizle büyüdü, iyice doldu. Bir de çok okur. 16 yaşındayken bir araya geldiğimiz için benden de çok etkilendi. Çünkü aramızda 24 yaş fark var. O yüzden zevklerimiz de aynı.

FATMA ÇİRKİNLEŞSEYDİ BERABER OLMAZDIK

Mesleğiniz gereği birçok güzel kadınla çalıştınız. 16 yaşındaki Fatma Girik’in nesi etkiledi sizi?

Memduh Ün: Beni en çok etkileyen şey güzellikti, hâlâ da güzellikten etkilenirim. Ve Fatma hâlâ çok güzel bir kadın. Eğer çirkinleşseydi, sanıyorum ki beraber olmazdık! Belki çirkinleşseydi de ben onu hâlâ güzel görüyor olabilirdim, bilmiyorum... Ama çirkin görseydim, beraberliğim yürümezdi. Ben her şeyin güzeline çok meraklıyım.

50 yıl beraber olmak için sadece güzellik yetmez ama. “Hayatımın kadını işte bu” dedirten bir şeyler olmalı...
Memduh Ün: Şu duvardaki fotoğraf, ilk tanıştığımızda bana verdiği fotoğraf. Üstündeki yazılar biraz silinmiş ama tarihi okunuyor: 16 Şubat 1958.

Ne diye vermiştiniz bu fotoğrafı?

Fatma Girik: “Sevgili yönetmenim Memduh Ün’e” diye yazmıştım. Bir de Memduh’la aynı yerlerden gelmeyiz biz. Aynı semtte oturmuşuz, aynı ilkokulda okumuşuz...

Memduh Ün: Aynı okulun merdivenlerinde farklı yıllarda çekilmiş fotoğraflarımız var.

MEMDUH BAKMIYORMUŞ GİBİ YAPAR AMA İNSANIN RÖNTGENİNİ ÇEKER



Sizi etkileyen şey neydi Memduh Bey’de?
Fatma Girik: Beni ortaokula yazdırmışlardı. Üstümde formamla figüran olarak gittim sete. Memduh da o dönem başka bir sinema sanatçısıyla flört ediyordu. Sonra yine başka bir filmine gittim. O filmde de başka bir sinema sanatçısıyla flört ediyordu. Bir pavyon sahnesi çekiliyordu. “Şuraya güzel bir şey getirin de koyun” dedi. Beni alıp, söylenen yere oturtacaklardı ki; “Bunun üstünde beyaz elbise var” dedi Memduh. O dönemdeki flörtü olan sanatçı “Ay bir dakika Memduh” dedi, boynuma bir eşarp bağladı. Beni süsledi püsledi. O halimi gören Memduh, “Eh fena değil, otursun bakalım” dedi.

Siz çapkın biri miydiniz?

Fatma Girik: Yok çapkın değil de... Memduh hiç bakmıyormuş gibi yapar ama insanın röntgenini çeker!

Zor mudur bu kadar dikkatli bir adamla birlikte olmak?

Fatma Girik: Yok, sadece ona göre adımımı denk atarım!

HEP HÜRREM SULTAN’I OYNAMAK İSTEDİM

Memduh Bey, artık hiç film çekmeyecek misiniz?

Memduh Ün: Yapamam ki! Ne enerjim var ne de beynim yeni şeyler bulmaya açık. Sanki beynim bir kap gibi dolmuş, hiçbir şey almıyor. Artık bir şey okurken bile mizansen düşünemiyorum.
Fatma Girik: Memduh yaratıcılık konusunda bu şekilde ama şimdi bir matematik işlemi sor, tıkır tıkır çözer.

Peki sizi göremeyecek miyiz ekranlarda?
Fatma Girik: İş yok ki!

Teklif mi gelmiyor, yoksa siz mi gelen teklifleri beğenmiyorsunuz?

Fatma Girik: Sinema filmi teklifi geliyor ama benim artık filmlerde oynamak gibi bir derdim yok. 53 senede 180 tane sinema filmi çektim. Şimdi dizi çekmek istiyorum. Hem oyunculuk açısından tatmin ediyor, hem de para kazanıyorsun.

Nasıl bir dizide oynamak isterdiniz mesela?
Fatma Girik: Ben oyunculuk hayatım boyunca hep Hürrem Sultan’ı oynamak istemişimdir. Padişah anaları içinde en etkileyicisi odur.

GİDİŞAT TEHLİKELİ ÇOCUK YAPMAYIN



Her insanın hayata bakışı farklıdır, karakteri farklıdır. Ama eğer uzun ömürlü aşk için ortak bir doğru varsa, o nedir sizce?

Memduh Ün: Evlendikten bir ay sonra ayrılıyor çiftler. Çünkü birbirlerini tanımadan evleniyorlar. O yüzden hemen evlenmesinler. Ayrıca öyle hemen çocuk da yapmasınlar. Hatta bana kalırsa hiç yapmasınlar.

Sevmez misiniz çocukları?
Memduh Ün: Severim ama gidişat çok tehlikeli. Okulların önünde uyuşturucu satılıyor artık. Fatma normal görüyor, belki siz de normal görüyorsunuz ama Zeki Müren’den sonra homoseksüellik çoğaldı. Ben hiç sevmiyorum homoseksüelliği. Çok rahatsız oluyorum. Oğlum homoseksüel mi olacak, uyuşturucuya mı alışacak, motosiklete binip kaza mı yapacak? Devir çok tehlikeli yani. Onun için çocuk yapmasınlar. Zaten çocuk nankör bir şey, alıcı. 40 yılda bir tane çocuk verici olabilir belki.

İKİ ÇOCUĞUM VAR İKİSİ DE PROBLEMLİ

O yüzden mi hiç çocuk yapmadınız?

Memduh Ün: Benim çocuğum var.

Sizin var da Fatma Hanım’ın yok! Şayet isteseydiniz ikinizin çocuğu olabilirdi...

Memduh Ün: O zamanlar benim çocuklarımın psikolojisi bozulabilir diye istemedim. Onlar belli bir yaşa geldikten sonra da bizde problem çıktı, çocuğumuz olmadı. Benim iki çocuğum var, ikisi de problemli. Oğlum entelektüel ama hiçbir iş yapmaz. Ben bir iş yapıyorum, topluma bir şey veriyorum. Oğlum hiçbir şey vermez. Fransız Filolojisi bitirmiş bir adam, hiç olmazsa öğretmenlik yap! Ama yok ne yazık ki...

NİKÂHLI EŞİM, “AYRILIRSAN İNTİHAR EDERİM” DİYOR

Siz neden hiç evlenmediniz?

Memduh Ün: E ben evliyim zaten.

Evet ama bunca senedir Fatma Hanım’la birliktesiniz. Neden diğer eşinizden ayrılmadınız?
Memduh Ün: “Ayrılırsan intihar ederim” diyor, edebilir de. O yüzden boşanamadım.
Fatma Girik: Biz hiç bunun konusuna bile girmedik. Menfaat yok bizim aramızda. Birbirimizi sevdik, birlikte olduk. Ben hayatımda başka birini düşünemem. Yeni birini düşünmek, yeni birine alışmak... Çok zor şeyler bunlar. Gözüne bakınca ne düşündüğünü anlarım, ne demek istediğini anlarım. Bunun dışındakiler bizim yapacağımız işler değil.

Hürriyet

3

Haberin Devamı