Gündem 54 kaçak yakalandı

54 kaçak yakalandı

Paylaş
54 kaçak yakalandı

Türkiye'de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 54 kaçak şahıs yakalandı

Türkiye’de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 54 kaçak şahıs yakalandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yunanistan sınırında Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1 Türk vatandaşı olmak üzere 17 Myanmar, 7 Filistin, 1 Pakistan, 1 Irak uyruklu olmak üzere toplam 27 şahıs yakalandı.

Bu arada kolluk kuvvetlerince Edirne ve Mardin il merkezlerinde icra edilen önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye’de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan 6 Eritre, 3 Suriye, 3 Filistin, 2 Ekvator, 2 Hindistan, 2 Somali, 1 Irak, 1 Etiyopya ve 1 Sri Lanka uyruklu olmak üzere toplam 21 şahıs ele geçirildi. Ayrıca İran sınırında İran’dan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen Afganistan uyruklu 5 şahıs ve Bulgaristan sınırında da Türkiye’den Bulgaristan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan Mısır uyruklu 1 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

ANKA