Magazin 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Onur Ödülleri sahiplerini buldu

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Paylaş
55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Onur Ödülleri sahiplerini buldu

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mevcut destek mekanizmalarını çeşitlendireceklerini belirterek "Ancak çıtayı daha da yükseltmek için atmamız gereken adımlar var. Ülkemizi film çekim merkezi haline çevirecek yeni sinema kanunu ivedilikle Meclise sunacağız. En geç bir ay içerisinde Meclise sunmak için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi. Festivalde Onur Ödülleri ve ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ sahiplerini buldu

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 55’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali açılış töreni, yerli ve yabancı sanatçıların kırmızı halıda geçişiyle başladı.

Haberin Devamı

Kırmızı halıda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşleriyle yürüdü. Yönetmen Ferzan Özpetek, sanatçılardan Fadik Sevin Atasoy, Boşnak oyuncu Alma Terziç, Şahnaz Çakıralp, Mehmet Ali Erbil, ressam Ahmet Güneştekin, Fransız oyuncu Vincent Cassel, jüri üyesi Tuba Ünsal kırmızı halıda basın mensuplarına poz verdi. Kırmızı halıda adeta sanatçı yağmuru ve şıklık yarışı yaşandı.

Festivalin açılış töreninde sunuculuğu ise Cem Öğretir ve Nihan Günay yaptı.

FERZAN ÖZPETEK: 21 YIL ÖNCE KATILMIŞTIM

‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ yönetmen Ferzan Özpetek’e Oscarlı yönetmen Asghar Farhadi tarafından verildi. Özpetek, bu akşam 3 ödül almış gibi hissettiğini ifade ederek, "Benim için çift ödül oldu, çünkü bu akşam Farhadi ile tanıştım. Benim için çok önemli bir yönetmen. Festivale 21 yıl önce ’Hamam’ filmi ile katılmıştım. O zaman sadece Türk filmleri vardı. İlk katıldığım festivaldi. O yıl en iyi yönetmen ve film ödülünü almıştım. Kariyerim burada başladı yani. 2’nci Altın Portakalım oldu, 21 yıl sonra" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde onur ödülleri sahiplerini buldu.

İlk Onur ödülü Vincent Cassel’e Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından verildi.

Yönetmen Bela Tarr’a Onur Ödülü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından takdim edildi.

Yönetmen Ömer Vargı’ya Onur Ödülü hem festivalin jüri üyesi hem de oyuncu Tuba Ünsal tarafından verildi.

Festivalin açılış filmi ise Everbody Knows olarak izlenime sunuldu.