Lüleburgaz 55 yıl önce mezun olduğu okula sınıf yaptırdı

55 yıl önce mezun olduğu okula sınıf yaptırdı

Paylaş
55 yıl önce mezun olduğu okula sınıf yaptırdı

55 yıl önce mezun olduğu okula sınıf yaptırdı

Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde 1964 Kepirtepe mezunu, emekli öğretmen Ferhan Çelikel (73), ağabeyi Hayri Çelikel adına Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde sınıf donattı.

Kepirtepe İlk Öğretmen Okulu’ndan 1964 yılında mezun olan emekli öğretmen 73 yaşındaki Ferhan Çelikel, vefat eden ve Kepirtepe İlk Öğretmen Okulu’nda uzun senelere memurluk yapan ağabeyi Hayri Çelikel adına sınıf donattı.55 yıl önce mezun olduğu okulunda dün sınıfın açılışı için bulunan Ferhan Çelikel, törende duygulu anlar yaşadı. Ferhan Çelikel’in, ağabeyi ‘Hayri Çelikel’ adına donattığı 12/C sınıfının açılışı Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Törene, Kaymakam Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ve milli eğitim şube müdürleri katıldı.

İLK KEZ MEZUNİYET FOTOĞRAFINI GÖRDÜ

Kurdele kesiminden önce Ferhan Çelikel’e, Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu tarafından arşivden bulunan ve Ferhan Çelikel’in Kepirtepe’de 55 yıl önce öğrenciyken çekilen fotoğrafı Kaymakam Mustafa Kaya tarafından hediye edildi. 55 yıl önceki fotoğrafını görünce duygulanan Ferhan Çelikel; “Bu zamana kadar böyle bir fotoğrafım yoktu. Mezuniyet fotoğrafımı ilk defa görüyorum. Çok sevimdim ve mutlu oldum. Bu halimi görünce okulda okuduğum yıllar aklıma geldi, biraz da hüzünlendim” dedi.

Törenin ardından 12. sınıf öğrencileri okula kazandırdığı yeni sınıf için Ferhan Çelikel’e çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. 12. Sınıf Eşit Ağırlık bölümü öğrencilerinin öğrenim göreceği sınıfı gezen protokol üyeleri de sınıfı çok beğenerek Ferhan Çelikel’e teşekkür etti. Çelikel daha sonra 55 yıl önce mezun olduğu okulun sıralarına yeniden oturarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. Sınıfın açılışının ardından Kepirtepe Anadolu Lisesinin yemekhanesine geçen Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ve Ferhan Çelikel, öğrenciler ile birlikte öğlen yemeği yediler. Ferhan Çelikel, okulun menüsünde çıkan kuru fasulye, pilav, ayran ve börek yiyerek eski öğrencilik günlerine bir kez daha geri dönerek duygulandı. Yemeğin ardından okulun öğretmenleri ile birer çay içen Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, öğrencilerin ve öğretmenlerin isteklerini dinledikten sonra okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı