Gündem '550 komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu'

'550 komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu'

Paylaş
'550 komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'den Çardak Havaalanı'na yola çıkan 550 komandonun Ankara'ya ulaşması durumunda darbe girişiminin daha kanlı olacağını söyledi

Denizli Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır ile birlikte çok sayıda subayın kentte gözaltına alındığını hatırlatan Zolan, "Milletin parasıyla alınan uçak ve helikopterlerden millete ateş açanların Allah belasını versin. Buradan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Komandolar yola çıkınca hava alanının elektrikleri valinin talimatıyla kesildi. Belediyemizin araçları da Tugay Komutanlığı etrafında arıza yaptı. Ayrıca, uçakların havaalanında indiği pistte de araçlarımız arıza yaptı. Komandoları alıp Ankara'ya götürecek olan kargo uçağı yere inemedi. Denizli'den 550 komandonun Ankara'ya gitmesini engellemesek ya biz burada olmazdık ya da darbe girişimi daha kanlı olurdu. Denizli'nin Milli Mücadele Günü 15 Mayıs'tır. Bundan sonra 15 Temmuz'da Demokrasi Bayramımız olacak" dedi.

Haberin Devamı

Zolan, idam cezasının da geri gelmesi gerektiğini sözlerine eklerken, kalabalık sık sık 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Dik dur eğilme bu millet seninle', 'Her Türk asker doğar' sloganları attı.

'İNTİKAL VAR DEDİLER'

Denizli'de gözaltın alanın er ve erbaşlar, ifadelerinde "rütbeliler tarafından tatbikata ya da intikale götürüldükleri söylenerek araçlara bindirildiklerini anlattıklar. Denizli'de darbe girişimi sırasında Denizli 11. Komando Tugayı'ndan nakliye uçaklarıyla Ankara'ya götürülmek istenen 105'i rütbeli 515 askeri personel Çardak Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

52 RÜTBELİ TUTUKLANDI

Öte yandan Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 105 rütbeli askeri personelden 58'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 askeri personel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan askeri personel İzmir'e nakledildi, gözaltındaki diğer askerlerin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. 105'i rütbeli 587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmıştı.

DHA