Gündem 6 ay şiddet yasağı

6 ay şiddet yasağı

Paylaş
6 ay şiddet yasağı

7 yıllık eşi 26 yaşındaki Sevda Kantekin'i sokak ortasında bıçakladığı iddia edilen 32 yaşındaki Bilal Kantekin'e ilginç ceza...

Adana’da işkence gördüğü için evi terk edip boşanma davası açan 7 yıllık eşi 26 yaşındaki Sevda Kantekin’i sokak ortasında bıçakladığı iddia edilen 32 yaşındaki Bilal Kantekin’e, aile mahkemesi 6 ay süreyle ’eşine şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmama ve alkol ile uyuşturucu madde alarak ortak kullanılan eve gelmeme, evde bu maddeleri almama’ cezası verdi. Verilen cezayı çok komik bulduğunu belirten Sevda Kantekin, olaydan önce evlere temizliğe gittiğini, ancak şimdi ’huzursuzluk çıkar’ korkusuyla kimsenin iş vermeğini söyledi.

Merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi’nde 23 Temmuz günü eşi Sevda Kantekin’i kendisinden boşanmak istediği için sokak ortasında bıçaklayan Bilal Kantekin, 6’ıncı Aile Mahkemesi’nce boşanmak isteyen eşine zarar vermemesi için Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereğince uyarıldı. Mahkeme, Sevda Kantekin’i korumak için Bilal Kantekin’e şu cezaları verdi:

"4 bin 320 sayılı yasanın 1’inci maddesi gereğince, ihbar olunan eş Bilal Kantekin’in mağdur Sevda Kantekin’e karşı 6 ay süreyle şiddete veya korkuya yönelik davranışlarda bulunmaması, alkollü ve uyuşturucu madde alarak ortak kullanılan alana gelmemesi, ortak kullanılan alanda alkol ile uyuşturucu almaması, eşini ve aynı çatı altında yaşadığı diğer aile bireylerini iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi, bu kararlara uymadığı takdirde hapis cezası verilecektir."

6 AY SONRA DÖVEBİLİR

Sevda Kantekin, eşinin kendisini bıçakladıktan sonra sadece 15 gün cezaevinde yatıp çıktığını, daha sonra mahkeme kararı olmasına rağmen sürekli evinin etrafında dolaşıp telefonla rahatsız ettiğini söyledi. Mahkemesinin verdiği kararın da çok komik olduğunu belirten Kantekin, olaydan sonra mağdur olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben evlere temizliğe giderek geçimimi sağlıyordum. Ancak kocamın yaptıklarının ardından kimse beni evine temizlik için kabul etmiyor. Huzursuzluk çıkabileceğini düşünüyorlar. O nedenle artık para da kazanamıyorum. Babasının beni bıçakladığına tanık olan 5 yaşındaki oğlum E.K. psikolojik bunalıma girdi. En önemlisi de okullar açıldı. Oğlum okula başladı. Ancak babası kaçırır diye korktuğu için evimizin karşısındaki okula bile gönderemiyoruz. Beni hala tehdit ediyor. Geçen hafta perşembe günü eski eşimi evimizin orda gördük. Polisi çağırdık ancak kaçtı. O günden beri çocuklarım dışarıya çıkmak istemiyor. Psikolojik yardım almaya ihtiyacımız var. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz."

Çilem ANITKAN/ADANA, (DHA)