Cide 6 kardeş, yangından sonra yenilenen evlerine kavuştu

6 kardeş, yangından sonra yenilenen evlerine kavuştu

Paylaş
6 kardeş, yangından sonra yenilenen evlerine kavuştu

6 kardeş, yangından sonra yenilenen evlerine kavuştu

Mehmet SALMAN/CİDE(Kastamonu), (DHA)- KASTAMONU'nun Cide ilçesinde yangında kullanılmaz hale gelen 6 kardeşe ait yan yana bulunan 6 ev, valiliğin başlattığı kampanya ile onarıldı. 6 kardeş, yenilenen evlerine kavuştu.
İlçeye bağlı Kovanören köyünde 6 Mayıs'ta yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında, Şerafettin, Ekrem, Bayram, Mustafa, Recep ve Fatma Demir'e ait ve yan yana bulunan 6 ev kullanılamaz hale geldi. Kastamonu Valiliği, yangın sonrası Demir kardeşlerin evlerinin yeniden inşaası için kampanya başlattı. Kampanya sonucu yıkılan Ekrem Demir'in evi yeniden inşa edildi, diğer 5 kardeşin evi ise onarılarak eski haline getirildi. 6 aile uzun bir aranın ardından yeniden evlerine kavuştu.
Ekrem Demir, evlerine geçmek için elektrik bağlantılarının yapılmasını beklediklerini ifade ederek "Yardımlarla evlerimiz tekrar yapıldı ve eşyalarımız alındı. Şu an evlere geçmemiz için tek sorunumuz elektrik bağlanması. Bunun için de ekipler çalışıyor. Birkaç gün içinde evlerimize geçmeyi düşünüyoruz. Tüm yardımseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı