Spor '6 puan hedefleyen düşüncemiz var'

'6 puan hedefleyen düşüncemiz var'

Paylaş
'6 puan hedefleyen düşüncemiz var'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve futbolcu Bekir İrtegün, Andorra maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Andorra Park Otel’de düzenlenen basın toplantısında, "2 maça odaklı 6 puanı hedefleyen bir düşüncemiz var" diyen Abdullah Avcı, şöyle konuştu; "Özellikle şubat ve mart ayında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa kupalarında oynamasından dolayı onları tebrik ediyorum ve milli takımda da başarıların devamını diliyorum. Çoğunluğumuz bu takımların futbolcularından oluşuyor. 2 maça odaklı 6 puanı hedefleyen bir düşüncemiz var. Umarım bunu bu oyuncu grubuyla başarırız."

A Milli Takımın 2012’den bu yana performansını değerlendiren Abdullah Avcı, "2012 performansımız yukarıya doğru gidiyordu. Romanya ve Macaristan maçı bizim hesaplarımız dahilinde sonuçlanmadı. Özellikle Türk futbolunda çok önemli bir ayın içerisindeyiz. Bu süreci iyi geçirmek istiyoruz. Şu an için kendi takımım içerisinde bir problemimiz yok. Andorra Milli Takımını küçümsemiyoruz. Rakibe her zaman saygı göstermek gerekir. Ciddiye alarak oynayacağız. Biz bu yarış başlamadan öncede inancımız tamdı. Şu anda da inancımız tam. Bu galibiyetten sonra ülkemize döndüğümüzde Fenerbahçe ve Galatasaraylısı herkes bizi destekleyecektir. Taraftarımızın gücüne ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Avcı, Erkan Zengin’in önce Türk Milli Takımını seçtiğini, babasının isteği doğrultusunda İsveç milli takımından yana tercih kullandığını belirtip şunları söyledi; "Erkan ile birebir telefon konuşması yaptım. Kendisi bu görüşmeden çok mutlu oldu ve seve seve oynayacağını söyledi. Pasaportunu çıkardık, dilekçesini yolladık. Ama 1 gün sonra babasının İsveç Milli Takımını seçmesi yönünde isteği olmuş. Bunu bize iletti. Bizde saygı duyduk. FIFA’dan dilekçemizi geri çektik. Eğer biz yazıyı geri almasaydık Erkan Zengin ortada kalacaktı. Böyle bir genç futbolcunun önünü de bu şekilde açmış olduk" şeklinde konuştu.

A Milli Takımın defans oyuncusu Bekir İrtegün ise, önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Çok önemli 2 maça çıkacağız. Puan kaybı kesinlikle aklımızın ucundan geçmiyor. Bu ilk maçta hiçbir sakatlık yaşamadan 3 puanla dönmek istiyoruz. Her şey güzel gidiyor gibi gözüküyor. Bunu sahaya yansıtıp ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Ali DANAŞ/ ANDORRA, (DHA)

Haberin Devamı