Sağlık 6 yıl saçını yıkamadı, deneyimlerini yazdı

6 yıl saçını yıkamadı, deneyimlerini yazdı

Paylaş
6 yıl saçını yıkamadı, deneyimlerini yazdı

New York'ta yaşayan genç bir kadın tam 6 yıl boyunca saçlarını yıkamadı ve bu deneyimini Seventeen isimli dergiye anlattı. "İlk 6 hafta saçlarım iğrençti ve kimseye göstermek istemiyordum" diyen Sarah Theeboom daha sonra saçlarının çok sağlıklı bir hale kavuştuğunu belirtti

No-poo yani "şampuansız" isimli hareket şampuandan vazgeçerek saçların kendi kendisini temizleyebileceğini ve çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşacağını savunuyor. "Şampuansız" yaşamaya başlayan insanlar deneyimlerini fotoğraflı olarak da internetten paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

'6 HAFTA SÜREKLİ SAÇ BANDIYLA GEZDİM'

Sarah Theeboom, sampuansız süreci ise şöyle anlattı: "Bir kız arkadaşıma saçlarının neden bu kadar harika olduğunu sordum. Çok parlak ve sağlıklı görünüyordu. O da sırrının saçlarını şampuanla yıkamamak olduğunu söyledi. Ardından ben de denemeye karar verdim. İlk 3 hafta saçlarım iğrenç duruyordu. Sonraki 3 hafta sürekli saç bandı kullandım. Ancak sonrasında saçlarım gerçekten de daha sağlıklı olmaya başladı. Erkek arkadaşımın da bu fikre pek sıcak baktığını söyleyemem. Ancak daha sonra saçım gerçekten harika görünmeye başladı."

Şampuanın yine de saç için o kadar korkunç olmadığını düşünen genç kadın, "Hâlâ saçlarımın iyi ve kötü zamanları oluyor. Ancak saçlarım hiç olmadığı kadar sağlıklı" dedi.

Haberin Devamı