Merkez 60 yaşında tezhip sanatıyla tanışıp 4 sergi açtı

60 yaşında tezhip sanatıyla tanışıp 4 sergi açtı

Paylaş
60 yaşında tezhip sanatıyla tanışıp 4 sergi açtı

60 yaşında tezhip sanatıyla tanışıp 4 sergi açtı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’de rehber öğretmen olarak emekli olması sonrasında tezhip sanatıyla 60 yaşında tanışan Ayşe Türktan (73), 4’ncü kişisel sergisini açarken, sanatseverlerden tam not aldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılan sergiye MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Galeri Müdürü Seda Şahbaz’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.
Sergide, tezhip ve minyatür tekniği ile hazırlanan 60 eser, sanatseverlerin beğenisine sunulurken Ayşe Türktan, tezhip sanatıyla 60 yaşında tanıştığını ve o günden buyana bu alanda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Mersin’de çeşitli liselerde rehber öğretmen olarak çatıktan sonra emekli olup bir süre daha özel kurslarda çalıştığını ifade eden Türktan, 2007 yılında Tehzip hocası Funda Meray Şahin ile tanıştıktan sonra hayatının nasıl değiştiğini dile getirerek, "Tezhip sabır isteyen bir sanattır. Benim en büyük şansım, çok iyi bir hoca ile karşılaştım. Ben de çok sabırlıydım. Ayrıca çok sıkı çalıştım. El ve fırça becerisi geliştirdim. Hocamın desteği ve sabrı da bana yardımcı oldu" dedi.
Bir şeyler üretildiğinde hayata bağlılığın daha da arttığını belirten Türktan, "Zezhip yaparken hiçbir şey düşünmediğim için işin bu yanı benim sonsuz terapi özelliği taşıyor. Çalışmalarını aşkla yaptığım için sergi açmak gibi kaygılarının olmadı ancak çevresindeki insanların ısrarı üzerine sergiler açtım. Bu işi yapabilmek için önce sabır, sonra sevgi, sonra da çalışmak gerekiyor. Daha sonrası kendiliğinden geliyor, durmadan üretiyorsunuz" diye konuştu.
13 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı