Tarsus 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor

600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor

Paylaş
600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor

600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde 7 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından temeli atılan 600 yataklı Devlet Hastanesi hizmet binasının inşaatı hızla devam ediyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, Tarsus’un geçmişi çok eskiye dayanan, birçok medeniyete beşiklik yapmış tarihi bir ilçe olduğunu belirterek, "Son 10 yılda ilimize yapılan sağlık yatırımları ile sağlık alt yapımızı tamamen yeniledik. İl merkezimizde ve ilçelerimizde bulunan hastanelerde koğuş sistemi terk edilerek nitelikli yatağa sahip, içinde banyosu, tuvaleti, buzdolabı ve televizyonu bulunan tek veya çift kişilik odalar haline getirdik. Bunun tek istinası Tarsus. Tarsus Devlet Hastanesi şu anda iki ayrı binada hizmet veriyor. Yapılan tüm tadilatlara rağmen fiziki olarak vatandaşlarımızın ikinci basamak sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamakta zorluklar yaşıyoruz. Uzun yıllardır yapılması planlanan fakat farklı sebeplerle yapımına bir türlü başlanamayan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi hizmet binasının ihalesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılarak ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. 7 Haziran 2018 tarihinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle temeli atıldı ve inşaat hızla devam ediyor" dedi.
Bahçacı, hastanenin yaklaşık 72 bin metrekare arsa üzerinde 90 bin metrekare kapalı alana sahip, 6 bloktan oluşacağını ifade ederek, "Hastanemiz tamamlandığında 72 poliklinik odası, 53 yoğun bakım, 11 ameliyat salonu ve 785 otopark alanıyla hizmet verecek. Yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre 36 ayda tamamlanması planlanan hastane inşaatında yaptığımız incelemelerde birinci yılı dolmadan kaba inşaatın yüzde 95 oranında, ince işçilikte ise yüzde 20 civarında tamamlandığını gördük. Muhtemelen önümüzde ki yılın üçüncü çeyreğinde binayı teslim alıp Tarsus halkının hizmetine sunacağız. Bu bina hizmete girdiğinde Tarsus halkı hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini alacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı