Türkiye (Son Dakika) 65-70 yaş üstü için adım adım MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

65-70 yaş üstü için adım adım MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

Paylaş
65-70 yaş üstü için adım adım MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısı olmak için sıra 70 yaş ve 65 yaş üstüne geldi. Bakan Koca, 70 yaş üstü vatandaşların 11 Şubat 2021(bugün)tarihi itibarıyla aşılanacağını duyurdu. 70 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 65 yaş üstü vatandaşlar ne zaman aşılanacak? İşte adım adım MHRS aşı randevusu alma yolları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu sonrasında değerlendirme konularını basın toplantısında halka aktardı. Toplantıda konuşulan konulardan biri de 70 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma tarihleriydi. Fahrettin Koca bu yaş grubunun ne zaman aşılanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

65 yaş üzeri ne zaman aşı olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda konuya ilişkin;

"Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak. "11 Şubat Perşembe gününden itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak" ifadelerini kullandı. Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

"Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.