Türkiye (Son Dakika) 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkmaktan oldukça memnun! İşte görüntüler

65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkmaktan oldukça memnun! İşte görüntüler

Paylaş
65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkmaktan oldukça memnun! İşte görüntüler

65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkış izni saat 12.00 itibariyle başladı, 18.00'e kadar devam edecek. Evde oturmaktan diz kapaklarının kireçlendiğini belirten yaşlılar sokağa çıkıp yürüyüş yapmaktan oldukça memnun...

Corona virüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, 10 Mayıs'ta 11.00-15.00 saatleri arasında getirilen serbestlik ile uzun zamanın ardından sokağa çıktı. 11 Mayıs'ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından corona virüsle mücadele kapsamında yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağının detaylarını paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri değiştirilerek 12.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenmişti.

65 yaş ve üstü sokakta

6 saatliğine sokağa çıkma izni verilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar saat 12.00 gibi sokağa çıkmaya başladı. Kadıköy Kalamış Parkına gelen 65 yaş ve üstü vatandaşlardan kimi park ve yol kenarlarında bulunan çimlerde yürüyüş yaparken, kimi de spor aletlerinde spor yaptı.

Sokağa çıkan vatandaşların maske taktıkları ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

81 yaşındaki Necla Kara “Spor yapacağım. Kaslarım için spor yapmam gerekiyor doktor tavsiyesi. Evde çok sıkılmıştık, sokağa çıktığımız iyi oldu" diye konuştu. Sokağa çıkan bir çift “Çok fazla sıkıldık evde sokağa çıktık çok mutluyuz. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı