Sağlık ’65 yaşın üstündekilerin yarısından fazlası dişsiz’

’65 yaşın üstündekilerin yarısından fazlası dişsiz’

Paylaş
’65 yaşın üstündekilerin yarısından fazlası dişsiz’

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Türkiye’de 65 yaş üstü insanlarda dişsizlik oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası ve IBS İmplant birlikteliği ile bilimsel implant semineri düzenlendi. Seminere İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Sabira İşler konuşmacı olarak katıldı.

DİŞ ÇÜRÜĞÜ, NEZLEDEN SONRA EN YAYGIN İKİNCİ HASTALIK


Seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, diş çürüğünün, şu an nezleden sonra en yaygın görülen 2’nci hastalık olduğunu belirtti. Güler şöyle konuştu:

"Yüksek gelire sahip ülkelerde 11-14 yaş grubu çocuklarda tedavi edilen çürük dişlerin oranı yüzde 53'ken, düşük gelire sahip ülkelerde bu oran yüzde 2 civarındadır. Ülkemizde 65 yaş üstü insanlarda total dişsizlik oranı yüzde 50’nin üzerindedir. Küresel çapta ağız sağlığını 3. derecede tehdit eden hastalık ağız kanseridir. Erkeklerde görülme sıklığı yüzde 6.3 oranıyla en sık görülen on kanser türünden biridir. Tütün ve alkol tüketimiyle doğru orantılıdır."

DHA

Haberin Devamı