Ekonomi 656 yıllık gurur

656 yıllık gurur

Paylaş
656 yıllık gurur

Edirne denince akla gelen ön önemli şey Kırkpınar Güreşleri'dir. 656 yıllık tarihiyle dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Güreşleri, Edirne'nin de, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da gururu

FAİK GÜRSES


Trakya'ya Osmanlı akınlarının yeni başladığı yıllarda, Akıncılar bugün Bulgaristan sınırları içinde kalan bir alanda mola verir. İki akıncı bu mola sırasında güreşe başlar ama bir türlü yenişemezler.

Arkadaşları onları güreşirken bırakıp akına gider ve geri döndüklerinde iki yiğidin cansız bedenlerini bulurlar. Yiğitler yenişememiştir ve ölene kadar güreşmiştir. Tam öldükleri yerde de 40 tane pınar fışkırmıştır.

MODERN SARAYİÇİ


Günümüzde Sarayiçi denilen yerde yapılan güreşlere Kırkpınar denmesinin sebebi bu efsanedir. Başkan Recep Gürkan, Sarayiçi bölgesini spor kompleksi haline getirmek için çalışmaYa başlamış.



Bölgede kano ve kürek yarışlarının yapılacağı bir gölet oluşturulacak.Olimpik yüzme havuzu, okçuluk tesisleri ve diğer sporlar için alanlar oluşturulacak.

Güreşlerin yapıldığı 'Er Meydanı' da daha modern hale getirilecek. Her yıl yüzlerce yabancı gazetecinin izlediği, Türkiye'yi ve Edirne'yi dünyaya tanıtan bu geleneksel spor etkinliğinin hak ettiği noktaya yükselmesi en büyük dileğimiz.

Haberin Devamı