Dünya 67 yaşında ikizlere hamile!

67 yaşında ikizlere hamile!

Paylaş
67 yaşında ikizlere hamile!

Çin'de 67 yaşında bir kadın ikizlerine olan hamileliğini, doktorların tüm uyarılarına rağmen durdurmuyor

Soyadının Zhang olduğu açıklanan kadın, yaşına, yüksek tansiyonuna ve ayrıca ikiz bebekler taşıdığı gerçeğine bağlı olarak hamileliğin “son derece riskli” olduğu hakkında uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan 67 yaşındaki Zhang, ikizleri dünyaya getirme konusunda ısrarcı.

Haberin Devamı

Çin'de uygulanan tek çocuk politikasının kurbanı olan Zhang, tek erkek çocuğunu 2014 yılında trafik kazasında kaybettiği için kararından dönmüyor. Zhang ve kocası, daha önec evlat edinmek için başvuru yapmışlar ancak bu başvuruları "yaşları ileri olduğu gerekçesiyle" reddedilmiş.

Zhang'in doğum yapmasını onaylamayan Sağlık ve Aile Planlama Bakanlığı, şehirdeki hastanelere kendilerine haber verilmeden Zhang'i tedavi etmemeleri konusunda talepte bulundu.

"Tek çocuğumu kaybettiğim zaman umursamadılar. Şimdi yeniden çocuk sahibi olabilmek için bir şansım var ama ona da engel olmak istiyorlar" diye konuşan Zhang sözlerine şöyle devam etti:

"Çok zengin değilim ama çocuk yetiştirmek için gerekli birikime sahibim. 85 yaşıma dek yaşayıp çocuğumun büyüyeceğini göreceğimi inanıyorum."

Haberin Devamı