Ekonomi 6X6 Arma'ya yurtdışından sipariş

6X6 Arma'ya yurtdışından sipariş

Paylaş
6X6 Arma'ya yurtdışından sipariş

Türk savunma sanayiinin kara araçları tasarım ve üreticisi Otokar, yeni 6x6 Arma zırhlı muharebe aracı için ilk siparişi yurtdışından aldı

Koç Topluluğu şirketi olan Otokar’ın, dünyada 20’ye yakın ülke ordusunda hizmet veren zırhlı muharebe araçları, Otokar’ın yeni aracı Arma’ya referans oldu.

Arma zırhlı muharebe aracı, daha Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmeden yurtdışından sipariş aldı. Taktik zırhlı araçları ile dünyada tanınan bir marka haline gelen Otokar, anlaşmaya göre 6x6 Arma zırhlı muharebe aracını 15 aylık dönem içerisinde partiler halinde teslim edecek.

Siparişin toplam değeri ise yedek parçalar, eğitim ve özel ekipmanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 10.6 milyon dolar. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Otokar’ın Türk savunma sanayisini dünyada temsil eden ve gücünü sergileyen lider konumu ile gurur duyduklarını söyleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Tasarımı ve üretimi tamamen Otokar’a ait olan araçlarımızın uluslararası piyasalarda gösterdiği başarı, ülkemizin tasarım ve üretim gücünü tüm dünyaya kanıtlama açısından bize gurur veriyor” dedi.

YÜZME KABİLİYETİNE SAHİP

Otokar, sahip olduğu mevcut tasarım ve mühendislik alt yapısı ile, tüm fıkri sınai mülkiyet hakları kendisine ait olan Arma aracını kendi özkaynaklarını kullanarak geliştirdi.

İlk olarak 6x6 tipi geliştirilen Arma taktik zırhlı araç ailesi modüler bir platform olma özelliği taşıyor. Farklı görevlere uygun geliştirilebilen araç, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.

6x6 Arma zırhlı muharebe aracı, sürücü ve komutan dahil toplam 10 personel, 19 ton muharebe ağırlığına sahip. Aracın sağ ön tarafına yerleştirilmiş motoru sayesinde geniş iç hacme kavuşan zırhlıda, araç içinde ergonomik çalışma ortamı sağlanıyor.

Bağımsız hidropnömatik süspansiyonu, kilitli transfer kutusu özelliğiyle her arazi koşulunda hizmete hazır Arma, amfibi (yüzer) operasyon kabiliyetine de sahip.

Arma, düşük dönüş çapı, patlak gider lastikleri, hesaplı yakıt tüketimi ve düşük operasyonel giderleri ile dünyadaki benzerleri arasında dikkat çekiyor.

Araçta yer alan balistik ve mayına karşı korumada etkin monokok gövde yapısı, mayına ve patlamaya karşı korumalı koltuk sistemleri ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer koruması ile mürettebatın da güvenliği sağlanıyor.

Haberin Devamı