Sağlık 7 aylık bebeğe karaciğer nakli

7 aylık bebeğe karaciğer nakli

Paylaş
7 aylık bebeğe karaciğer nakli

Gaziantep'te geçirdiği havale nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 1 yaşındaki bir çocuğun bağışlanan karaciğeri, Antalya'da sarılık nedeniyle karaciğer yetmezliği yaşayan 7 aylık Ramazan bebeğe nakledildi

Antalya'da yaşayan Ali ve Nurcan Çuhadar çiftinin 7 aylık bebekleri Ramazan, sarılık hastalığı nedeniyle karaciğer yetmezliği çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Doktorların yaşaması için tek şansının karaciğer nakli olduğu söylenen Ramazan bebek, ulusal bekleme listesine alındı.

Yaşaması için acil karaciğer nakli olması gereken bebek için beklenen haber, Gaziantep'ten geldi. Gaziantep'te geçirdiği havale sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 1 yaşındaki Elif Sağlam'ın bağışlanan karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirildi.

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla karaciğer, Ramazan Çuhadar'a başarıyla nakledildi.

7 aylık bebeğin doğuştan bu yana karaciğer yetmezliği çektiğini belirten Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, önce anneden nakil yapılmasının planlandığını, ancak karaciğerin uygun olmaması nedeniyle vazgeçildiğini belirtti. Ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Dinçkan, Ramazan bebeğin durumunun iyi olduğunu ve yapılan testlerden de güzel sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Dinçkan, bu tür ameliyatların yapılması için çocukların önce kilo almasının beklendiğini, ancak Ramazan bebeğin yaşaması için acil karaciğer nakli olması gerekliliğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Dinçkan, ''Ramazan bebek 7 kilo ağırlığındaydı. Bu tür ameliyatlarda genellikle 10 kilo ağırlığı baz alıyoruz. Ancak ilk defa bir bebeğe kilo almasını beklemeden nakil yaptık. Ameliyatın başarılı geçmesi, bizi de çok mutlu etti. Umarım Ramazan bebek ailesiyle birlikte mutlu bir ömür geçirir'' dedi.

Ameliyatın ardından doktorlara teşekkür eden baba Ali Çuhadar ise hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyledi. Belediyede işçi olan Çuhadar, en büyük isteğinin oğlu ile sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmek olduğunu kaydetti.