Gündem 7 aylık Melike can verecek

7 aylık Melike can verecek

Paylaş
7 aylık Melike can verecek

Konya'da, beyninde sıvı oluşması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 aylık Melike Nur Taş'ın organları ailesi tarafından bağışlandı

Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Yazlıca Köyü'nde yaşayan Abdullah ve Ayşegül Taş çiftinin yedi aylık bebeği Melike Nur Taş, beyninde sıvı oluşması nedeniyle Konya Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşan ve sekiz gün boyunca yoğun bakımda kalan Melike bebeğin dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Bebeğin organları ailesi tarafından bağışlandı. Hastanede saat 04.00'da, 10 kişilik bir ekip yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonunda, yedi aylık Melike'nin karaciğerini aldı.

Karaciğer, yaşam mücadelesi veren 7 aylık Beren Şenocak'a nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla, İstanbul'daki Memorial Hastanesi'ne gönderildi.

Türkiye'de organ bağışının giderek arttığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Erioğlu, "Üzülerek ifade etmek istiyorumki, yedi aylık Melike bebeğin beyin ölümü gerçekleşti.

Karaciğerini ve böbreklerini alacaktık. Böbreklerinde hastalık olması sebebiyle, sadece karaciğerini alarak İstanbul'a gönderdik. Sevindirici olan da, yedi aylık başka bir bebeğin hayatının kurtulması.

Melike bebeğin ailesini çok teşekkür ediyorum. Bu ay Konya'da iki organ bağışı oldu. Bu da Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Gerek din adamlarının, gerek basın mensuplarının bu konuyla ilgili olması Konya'daki organ bağışı sayısını arttırdı" diye konuştu.

İhsan YALÇIN/DHA