Gündem 7 Kasım Hadi ipucu sorusu: Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir?

7 Kasım Hadi ipucu sorusu: Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir?

Paylaş
7 Kasım Hadi ipucu sorusu: Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir?

7 Kasım Hadi ipucu sorusu geldi. Soru çizgi roman hayranlarını bir hayli yakından ilgilendiriyor ve şu şekilde: Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir?

Hadi bilgi yarışmasının 7 Kasım öğlen ipucu sorusu belli oldu. Soru çizgi roman okurlarının kolaylıkla cevap vereceği yerden geldi. Uygulama "Çizgi roman sever misiniz? İpucumuz bütün hayatını korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adayan bir süper kahramandan geliyor. Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir biliyor muyuz?" şeklinde yarışmacılara soruyu yöneltti.

Haberin Devamı

CEVAP: KIZILMASKE

Kızılmaske, İngilizce 'The Phantom', 17 Şubat 1936'da gazete stripi olarak Lee Falk tarafından yaratılmıştı. Çizgi roman dünyasının 'ilk özel kostümlü' kahramanıdır. Lee Falk 28 Nisan 1911'de St. Louis-Missouri, ABD'de doğmuş ve 13 Mart 1999'da New York'ta ölmüştür. Falk aynı zamanda Mandrake'nin de yaratıcısıdır.

400 yıl önce gemisi korsanların saldırısına uğrayan genç bir adam, Bengali sahillerinin ıssız bir köşesinde karaya çıktı. Onu pigmeler bulur ve iyileştirir. Genç adam, babasının katilinin kafatası üstüne yemin eder: Bütün hayatımı korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adıyorum. Oğullarım da benim yolumdan gidecek...

Tüm denizciler ve yerliler Kızılmaske'yi ölümsüz sanmakta ve hatta ondan 'Ölümsüz Ruh' diye bahsetmektedirler. Adı ormanda bir efsanedir ve bu efsaneyle ilgili olarak:

Haberin Devamı

Sadece ormanda Fantom diye seslenin. O sizi bulur!

Fantom on kaplan gücündedir...

Fantom herkesle anladığı dilden konuşur... rivayetleri vardır.