Yaşam 70 bin Euro'luk kalem

70 bin Euro'luk kalem

Paylaş
70 bin Euro'luk kalem

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren “Simyacı” romanına da yer verdi

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren “Simyacı” romanına da yer verdi.

“Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap” olarak Guinness rekorlar kitabına giren “Simyacı”ya ithafen tasarlanan kalemler, 3 bin ile 70 bin Euro arasında satılacak. Montegrappa Üst Yöneticisi (CEO) Giuseppe Aquila, yaptığı açıklamada, Paulo Coelho'nun talihinin peşinden giden çoban Santiago'nun hikayesini anlattığı ilham dolu romanının kalpleri yoklamayı ve kişisel hazineyi bulmayı hatırlattığını, “Simyacı Kalemi”nin de mürekkebi boş sayfaya akarken benzer bir mesajı taşıyacak şekilde tasarlandığını söyledi.

“Simyacı”nın ruhunu bir kaleme kondurmak için Montegrappa'nın hikayede gizli binlerce sembolü kuşatacak bir form oluşturduğunu kaydeden Aquila, “Fiziksel olarak Simyacı Kalemi, simyanın 7 metalini bünyesinde taşıyor. Cıva, kimyasal sembolüyle kalemin üzerinde.

Kalemi cebe iliştiren kol, bir haritacının çizim pusulası gibi açılıyor. Temsil ettiği kitap gibi kalemin sahipleri de kullandıkça binlerce başka yönünü keşfedecekler sürekli” dedi.

Aquila, kalemin rolünün günümüzde değiştiğini belirterek, “Kalem günümüzde bir ihtiyaç değil, bir lüks unsuru oldu” dedi. Kalemin statü sembolü ve koleksiyon parçası olmak gibi özelliklerinin de bulunduğunu ifade eden Aquila, kalemde el işçiliği ve tasarımın büyük önem taşıdığını bildirdi.

Aquila, dünyanın birçok yerinde koleksiyoncular tarafından takip edildiklerini kaydetti.

“Simyacı” kitabının yayıncılık tarihinin en çok satan kitapları arasına girdiğini vurgulayan Aquila, şunları söyledi: “Bu kalem için 2 yıllık bir araştırma süreci geçirdik. Kalemin her milimetre karesinin bir anlamı var. Fiyatları yaklaşık 3 bin ile 70 bin avro. Daha önce Atatürk'e ithafen de 20 kalemlik bir koleksiyon üretmiştik. Simyacı kalem yapılırken, mücevher üretim teknikleri kullanıldı.”

Haberin Devamı