Bilim - Teknoloji 720 derece kamera!
Paylaş
720 derece kamera!

"720 derece" kamera olur mu? CES 2015'te gördüğümüz kadarıyla evet; olur!

Sanal gerçeklik yaygınlaştığında geçmişe dönüp istediğimiz yeri ziyaret etmemizi sağlayacak olan 360 derecelik kameralar, büyük önem kazanacaklar. "720 derecelik" olduğu söylenen kameralar ise birer pazarlama taktiği olmaktan ileri gitmiyorlar.

IC Real Tech'in Allie serisi ise aslında hiç de fena görünmüyor. Bir çift balık-gözü kameradan faydalanan cihaz, etrafındaki her şeyin fotoğrafını çekebiliyor. Çocuklara yönelik roket şekilli, lastik gövdeli kamera 400 dolara satılırken, yetişkinlere yönelik, 300 dolarlık bir çift seçenek bulunuyor. Bu kameralardan bir tanesi kablosuyla sabitlenebilirken diğeri, entegre pille geliyor ve taşınabiliyor. Allie'lar ile 8 megapiksellik görüntüleri firmanın bulut hizmeti üzerinden yayınlayabiliyorsunuz - bu bizce kameraları diğerlerinden ayırt edecek en önemli özellik. Cihazlar, 16 saatlik en kaliteli videoyu 128GB SD kartta saklayabiliyor veya bir HTML5 player'a gömebiliyor.

IC Real Tech'in 720p kamera iddiasındaki sorun ise, önünde ve arkasında balık-gözü kamerayla gelen ilk cihazın aslında bunlar olmaması. Aynı teknoloji Ricoh Theta'da ve 360 derecelik kameraların bazılarında kullanılıyor.

Haberin Devamı

CHIP Online