Gündem 78 genç kız 'Alime' oldu

78 genç kız 'Alime' oldu

Paylaş
78 genç kız 'Alime' oldu

Batman Alimler ve Medreseler Birliği'nin düzenlediği “78 kızımız Alime Oluyor” adlı icazet programında 78 genç kız icazet belgesi aldı. Merasimi, Alimler ve Medreseler Birliği düzenledi.

Batman'da bir düğün salonunda bayanlara özel düzenlenen icazet merasimi saat 12.00'da başladı. İHA'nın haberine göre yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça derslerinde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 78 kız öğrenci, salavat eşliğinde salona girdi.

Haberin Devamı

"İFFETSİZLİĞİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ"

Kur’an’ı Kerim okunmasıyla başlayan icazet programında açılış konuşmasını Alimler ve Medreseler Birliği yöneticisi Hicran Güneş yaptı. Güneş, "Müslüman kadınlar olarak iffetsizliği ve ahlaksızlığı asla kabul etmeyeceğiz. Bizler ekmeğimiz ve suyumuzdan vazgeçeriz, ama İslam ve Kur'an davasından asla vazgeçmeyiz. Bu ilmi çalışmalar ve medreseler halkımızın en büyük arzusu ve en büyük isteğidir. Veraset sahibi halkımız kurtuluşun ve huzurun ancak kitaba uygun olan Kur'anı ilimlerle mümkün olacağını biliyor. Geleceğimizin İslam toplumunun teminatı medrese ve ilim meclisleridir. Bölgemizin huzur ve selameti bu ilim meclislerinde yetişecek Kur'ani nesil ile ancak mümkündür. Halkın neslin, namusun ve malın isaftan korunmasının tek yolu Allah korkusunu ve insan sevgisini aşılayan islami ilimlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan konuşma sonrasında Siirt ilahi gurubuna bağlı çocuk korosunun seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahilerden sonra 78 genç kız icazetlerini aldı.

İHA