Dünya 79 kişiyi öldürdü, suçunu kabul etmesine rağmen serbest!

79 kişiyi öldürdü, suçunu kabul etmesine rağmen serbest!

Paylaş
79 kişiyi öldürdü, suçunu kabul etmesine rağmen serbest!

İspanya'nın son 70 yılda gördüğü en büyük tren kazasında makinist virajında iki kat hıza çıktığını itiraf etti

İspanya'nın son 70 yılda gördüğü en büyük kazasında, makinist Francisco Garzon dün mahkemeye çıkarıldı. Garzon’un “sorumsuzca davrandığını kabul etmesi” üzerine dün gece kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Dün gece Santiago kenti mahkemesinde ifade veren makinist Francisco Jose Garzon Amo, saatte 80 kilometre hızla gitmesi gereken “A Grandeira” virajında iki kat hıza çıktığını itiraf etti.52 yaşındaki makinist, dikkatsizlikle 79 kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve birçok insanı yaralamakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Garzon Amo’nun pasaportuna 6 ay süreyle el konulurken, aynı süre zarfında tren kullanma yetkisi de iptal edildi.Dün akşam elleri kelepçeli ve güneş gözlüklü mahkemeye getirilen makinist, gece yarısında şartlı olarak tahliye edildi. Ancak makinist Garzon Amo hakkında devam eden soruşturma nedeniyle haftada bir gün mahkemeye giderek imza verecek.

24 Temmuz günü Madrid-Ferrol seferi yapan ve 247 yolcusu bulunan “Alvia” adlı hızlı tren, Santiago de Compostela şehri yakınlarında raydan çıkmıştı.