Bilim - Teknoloji 79'da bunu hayal etmişler!
Paylaş
79'da bunu hayal etmişler!

1979 yılında yapılan bu "geleceğin otomobili" tasarımı, eminiz sizi de şaşırtacak...

Eski defterler karıştırıldıkça, bugüne dair tahminlerin ne kadar ilginç olduğu yeniden gözler önüne seriliyor.

Haberin Devamı

1979 yılında, Star Wars, Star Trek, BattleStar Galactica gibi dizi ve filmler rekorlar kırarken, insanlar yakın geleceğin nasıl görüneceğine dair büyük bir merak içinde, farklı tahminler ve tasarımlar ortaya koyuyordu. Çok ilgi çeken bu "gelecek" tahminlerinden biri de bu haberde okuyacaklarınızdı.

Gelecekteki otomobillerin kokpitlerinin nasıl olacağına dair Chrysler'da yapılan bir grafik çalışması, otomobillerin uçacağını ve uçaklar gibi kontrol mekanizmalarına sahip olacağını ortaya koymuş. Elbette, çoktan anlamını yitirmiş olan bu tasarımlar, o zamanlarda insanların nasıl bir gelecek beklediğine dair ilginç bir örnek olarak karşımızda duruyor.

Chrysler'ın yaptırdığı çalışmadaki LeBaron isminin, bu uçan otomobilin ismi olduğu düşünülüyor ancak kesin bir bilgi yok. Kokpitteki hız göstergesinin 55 olması da, o zamanlar için çok etkileyici bir rakam olsa da bugün için bazı otoyollarda tehlike yaratabilecek, ceza yemeye bile neden olabilecek kadar düşük bir hız.

Haberin Devamı

Otomobiller henüz uçmuyorlarsa da, aynı uçaklar gibi, hava tünellerinde test edilerek tasarlanıyorlar ve sürüş sırasında minimum hava direnci üretmeleri isteniyor. Ayrıca yakın geçmişte, uçak kokpitlerine benzeyen otomobil kokpitleri de üretildi fakat bu modeller pratik olmadıkları için çok tutmadılar. İnsanoğlunun şimdilik yuvarlak direksiyon simidinden vazgeçmeye de pek niyeti yok gibi görünüyor.

Resimlerle: Geleceğin kokpitleri

Kaynak: CHIP Online