Ekonomi 8 bin konut mağduruna müjde

8 bin konut mağduruna müjde

Paylaş
8 bin konut mağduruna müjde

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumluğunda idare edilen 955 şirket var. Bunlardan ‘sorunlu’ olanlarının satış sürecine bu yıl başlanacağını belirten TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “Himmet adı altında topladıkları parayı Fetullahçı Terör Örgütü’ne mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla kayyum atanan Dumankaya’da yaşanan mağduriyeti çözüyoruz” dedi

8 bin mağdurun bulunduğu Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştıklarını hatırlatan Gülal, “Onlar şimdi projeyle ilgili çalışmaya başladı. Dumankaya’nın sorunlu tarafını hemen hemen çözdük diyebilirim.

Haberin Devamı

Sorunlu şirketlerimizden biri de Naksan’dı. Onunla ilgili de önümüzdeki süreçte Naksan Plastik ve Royal Halı şirketlerimizi satmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ADNAN OKTAR’IN 86 ŞİRKETİNİ KAYYUM YÖNETİYOR

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmaya değinen Muhiddin Gülal, şunları söyledi:

“Adnan oktar’ın 86 şirketini tespit ettik. Bu 86 şirketi TMSF kayyumluğunda yönetiyoruz. şu anda tespit çalışmaları da devam ediyor. Bu şirketlerin birçoğu gayri faal, 80’inde çok fazla bir işlem yok. Adnan oktar’ın şirketlerinin 10 milyon liralık aktif bir büyüklüğü var.”

955: TMSF kayyumluğundaki şirket sayısı

44.622 kişi: Kayyumdaki şirketlerin toplam çalışan sayısı

19.8 Milyar lira: Kayyumdaki şirketlerin özkaynakları toplamo

Haberin Devamı

56.5 Milyar lira: Kayyumdaki şirketlerin toplam aktif büyüklüğü