Dünya '8 buçuk saat dolapta saklandım'

'8 buçuk saat dolapta saklandım'

Paylaş
'8 buçuk saat dolapta saklandım'

Geçtiğimiz hafta Paris'teki ofisine saldırı düzenlenen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun grafikerlerinden Lilian Lepere, yaşadıklarını France 2 Televizyonu'na anlattı

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun grafikerlerinden Lilian Lepere saldırıdan sağ kurtulduktan sonra yaşadıklarını anlattı. Bir ara gözleri dolan Lilian Lepere tam sekiz buçuk saat boyunca lavabonun altındaki bir dolapta saklandığını söyledi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki Lilian Lepere saklandığı dolabın uzunluğunun 70-90 cm, derinliğinin ise 50 cm olduğunu belirtti.

Saldırganlar Said ve Cherif Kouachi kardeşlerin dikkatini çekmekten korktuğunu vurgulayan Lepere, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlardan biri geldi ve benimkinin yanındaki dolabı açtı. İçerde kendisine ilginç gelecek hiçbir şey bulmadı. Daha sonra buzdolabına doğru gitti. Suç ortağına birşey isteyip istemediğini sordu. Diğerinin yanıtı, 'Hayır, şimdi bunun zamanı değil' oldu"

TELEFONUMDAN ANNEME MESAJ ATTIM

Dolapta yaklaşık dört saat saklandıktan sonra harekete geçme kararı aldığını aktaran Lepere, matbaadaki telefonların çıkardığı seslerden yararlanarak cep telefonuna ulaştığını ve annesine mesaj atarak kendisine durumu bildirdiğini, onun da polisle temasa geçtiğini aktardı.

Haberin Devamı

Daha sonra saldırganlardan birinin yeniden içine girdiği dolabın üzerinde su içtiğini belirten Lepere, yaşadıklarının gerçeküstü olduğunu ve bir filmi andırdığını belirtti. (BBCTürkçe)