Gündem 8 HDP'liye nevruz soruşturması

8 HDP'liye nevruz soruşturması

Paylaş
8 HDP'liye nevruz soruşturması

İzmir Selçuk'ta nevruz kutlama sırasında Abdullah Öcalan posteri taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi 4'ü kadın 8 kişi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı

Örgüt propagandası yapmakla suçlanan 8 kişinin savcılık tarafından ifadeye çağırılması HDP Selçuk İlçe Yönetimi tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Haberin Devamı

Selçuk HDP İlçe Binası önünde gerçekleşen açıklamaya, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkanları Osman Özçelik, Pınar Türk, BDP İzmir İl Eş Başkanı Fevziye Pülat da katıldı.

Cavit Uğur yaptığı açıklamada, "Selçuk ilçesinde bu sene ilk defa kutlanan nevruz, kitlesel geçmiştir. Öcalan’ın açıklaması ile Türkiye’deki halkların bir arada yaşamasının önü açılmıştır. Bu sene de nevruzda Öcalan’ın mektubu okundu. Öcalan’ın ısrarı yine barış üzerinedir" dedi.

Uğur, ifadeye çağrılan HDP’lilerin dört kadın ve dört erkek olarak alınmasını da manidar bulduklarını belirtip "Kim ne derse desin Kürt halkı, Öcalan’ı kendine önder olarak görmüştür. Devlette Selçuk’taki yetkililer de bunu kabul etmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı


SELÇUK(İzmir), (DHA)