Gündem 8 madenci dualarla anıldı

8 madenci dualarla anıldı

Paylaş
8 madenci dualarla anıldı

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazı püskürmesi nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci, facianın ilk yıl dönümünde törenle anıldı

Yerin 630 metre altında meydana gelen ani metan gazı püskürmesinde, galeri açma çalışması yapan taşeron firmada çalışan madencilerden 5’i açığa çıkan metan gazından zehirlenerek 3’ü de göçük altında kalarak öldü.

Haberin Devamı

Kazanın 1’inci yıl dönümünde ’kuyubaşı’ denilen ocak girişinde anma töreni düzenlendi. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında 2009’da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri tarafından kurulan Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’nin Zonguldak Şubesi’nce düzenlenen törene, ölen madencilerin yakınları ile gece vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasına girecek madenciler katıldı.

Ölen madenciler için Kuran okundu ve dua edildi. Törende acıları yeniden tazelenen madencilerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından maden işçileri, ölen arkadaşlarının yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Mevlit şekeri dağıtılan madenciler, daha sonra maden ocağına inerek mesailerine başladı.

Haberin Devamı

'ACILARIMIZ TAZELENDİ'

Törene ölen oğlu Ahmet Şeker’in fotoğrafı ile katılan Havva Şeker, 1 yıldır acılarının dinmediğini söyledi. Havva Şeker, "Çocuğumuzu kaybettik. Buraya geldik onu anmak için. Onu unutmadığımızı, unutturmayacağımızı göstermek için geldik. Acımız büyük. Allah ki dedi.

Ölen Satılmış Arslan’ın annesi Emine Arslan ise "Acılarımız tazelendi, ciğerlerimiz yandı. Yaktılar bizi. Oğlum kazadan 1 hafta önce işten erken geldiğinde, ’Anne ocağı gaz bastı, o yüzden erken geldim’ dedi. Niye bakmadılar, önlem almadılar. Bizim canlarımızı niy yaktılar" diyerek ağladı.

DHA