Spor 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu yarın

8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu yarın

Paylaş
8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu yarın

8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu yarın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’nin, Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu, yarın İstanbul’da koşulacak.

Haberin Devamı

İlki 1987 yılında yapılan ve 1993 yılına kadar kesintisiz olarak 7 yıl düzenlenen Haliç Yarı Maratonu, 17 yıl aradan sonra yeniden düzenleniyor.
Maratona 22 farklı ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere, toplam 1400 sporcunun kayıt yaptırdığı, bunların 450’inin kadınlardan oluştuğu bildirildi. Yarışta para ödülü bulunmuyor.

Yarı maraton kapsamında ayrıca, ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılacağı 1400, 1800 ve 3800 metre olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 39. Atletizm Yarışları da yapılacak.

YARIŞ GÜZERGAHI

Uluslararası Haliç Yarı Maratonu’nu Eyüp Belediye Başkanlığı’nın önünden Eminönü istikametine doğru saat 09.00’da başlayacak.
Atletler, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi önünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Caddesi’nden Eminönü’ne, oradan sahil şeridini takip ederek Sarayburnu üzerinden Yenikapı’ya ulaşacak ve Yenikapı Meydanı’ndan yapılan dönüşle, aynı güzergahı izleyerek göre dönecek. Yarış başladığı yerde bitecek.

Haberin Devamı

Saat 09.05’te başlayacak 1400 metre koşusu, aynı yerde başlayacak, Ayvansaray otobüs durağının önünden dönülerek, aynı yerde son bulacak.
Saat 09.10’da başlayacak 3800 metre koşusu, aynı yerde fakat ters istikamette başlayacak, Eyüp Devlet Hastanesi önündeki dönel kavşaktan dönülerek, başlangıç noktasında sona erecek.

Saat 09.25’de başlayacak 1800 metre koşusu da aynı yerde ters istikamette başlayıp, Eyüp Anadolu Lisesi önündeki trafik ışıklarından dönülerek, başlangıç noktasında bitecek.

Yarışlar nedeniyle Eyüp Devlet Hastanesi önünden başlamak üzere, sahil yolu istikameti boyunca Yenikapı dönel kavşağına kadar olan yol arası, saat 08.00’den, 11.30’a kadar araç trafiğine kapatılacak.

Yarış sonunda ödül töreni Feshane’nin bahçesinde yapılacak.