Ekonomi 86 bin TL'ye Audi A3 Sedan

86 bin TL'ye Audi A3 Sedan

Paylaş
86 bin TL'ye Audi A3 Sedan

Türkiye'de satışa sunulan Audi A3 Sedan, otomatik şanzımanı, küçük hacimli benzinli ve dizel motorlarıyla bu sınıftaki dengeleri değiştirebilecek bir otomobil

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Premium segmentin güçlü Alman temsilcisi Audi, uzun süredir merakla beklenen A3 Sedan modelini Türkiye’de satışa sundu. Araç, markanın kompakt segmentteki ilk sedanı olması bakımından önem taşıyor. A3 Sedan, aynı zamanda lüks kompakt sedan sınıfında, dizel motor seçeneğiyle otomatik şanzımanı buluşturan ilk otomobil olmasıyla da dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk etapta benzinli ve otomatik şanzımanlı 1.4 TFSI 140 beygir Stronic Attraction versiyonu ile 86 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan A3 Sedan’ın 1.6 TDI dizel motor seçeneği de yıl sonunda piyasaya sunulacak. Audi A3 Sedan’ın tasarımı, klasik sedan tarzını, üstü açılabilir otomobilin dinamikleriyle birleştiriyor.

Ürün gamı zenginleşti


Son bir yılda satışa çıkan 3 kapılı A3 Coupe, 5 kapılı A3 Sportback ve son olarak A3 Sedan ile tüm A3 model ailesinin Türkiye’de satıldığını söyleyen Doğuş Otomotiv Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, sedan segmentinde, yeni model ile iddialı olmak istediklerini ve A3 ailesinde, satışların yüzde 70’inin A3 Sedan olacağını öngördüklerini dile getirdi. A3 Sedan’da MMI işletim sistemi, orta konsoldaki hareketli ekran üstünden görüntülenebiliyor. A3 Sedan’da ayrıca Ambition donanımda standart olarak sunulan ön spor koltuklar da seçenek olarak alınabiliyor. Uzun dingil mesafesi sayesinde arkada oturan yolculara da geniş alan ve rahat giriş keyfini sunan A3 Sedan, 425 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Doğuş Otomotiv bu yıl sonuna kadar 1500, gelecek yıl ise yaklaşık 6 bin adet Audi A3 Sedan satmayı hedefliyor.

Citroen Türkiye’de yükseliyor


Bahattin Tatoğlu

Citroen’in monospace (tek hacimliler) segmentinde yer alan C4 Picasso modeli, 68 bin 800 liradan başlayan fiyatla satışa çıktı. Otomobil ilk bakışta led farlar, geniş ön cam, yuvarlak hatlar, 5.8 metrekarelik cam tavan, üç boyutlu arka far gurubu, yüksek görüntüsü ile öne çıkıyor. C4 Picasso’da 115 beygir gücünde 1.6 HDI motor yer alıyor. Otomobil 100 km’de 4 litre yakıt harcıyor. Aracın iç mekanında telefondan müziğe birçok fonksiyonun bulunduğu 7 inç dokunmatik tablet ekran ve buna ek olarak fotoğrafların yüklenebileceği 12 inç panaromik gösterge, direksiyonun üzerine konumlandırılan şanzıman sistemi ETG 6 en fazla dikkat çeken özellikler.



Baylas Otomotiv, yeni C4 Picasso’dan yılda 3 bin adet satmayı ve bu performansıyla sınıfının lideri olmayı planlıyor. Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, Citroen markası tarafına bakıldığında 2013’te 32 bin 500 araçla şirket tarihinin en yüksek satışına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sedan model C- Elysee’ye beklentilerin üzerinde talep aldıklarını, bu yıl 13 bin araç satacaklarını kaydeden Tatoğlu “Dünyada en fazla C-Elysee ülkemizde satılıyor. Cezayir bizi takip ediyor. Citroen’in geçen yıl pazar payı yüzde 3.9’du. 2013’te 4.0-4.2 pazar payı hedefliyoruz” diye konuştu. Tatoğlu’na göre; otomotiv satışları Haziran-Ağustos döneminde gösterdiği performansı tekrarlarsa rekor sürpriz olmayacak. Tatoğlu, yılbaşında toplam pazarın 780 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini ancak çıtayı 820-860 bin adede yükselttiklerini belirtti.

Oyak Renault’ya yeni genel müdür


Tarık Tunalıoğlu Ales Bratoz

Oyak Renault Genel Müdürü olarak pek çok başarıya imza atan Tarık Tunalıoğlu, Renault Grubu Euromed-Afrika Bölgesi Program Direktörü oldu. Tarık Tunalıoğlu’nun yerine Oyak Renault genel müdürlüğü görevine Ales Bratoz geldi. Tarık Tunalıoğlu bundan böyle Romanya, Türkiye, Fas, Cezayir ve Bulgaristan’ın yanı sıra tüm Afrika ülkelerinden oluşan Renault Euromed-Afrika Bölgesi’nde hafif ticari ve binek araç ürün programlarından sorumlu olacak.

Hyundai Assan’da görev değişimi




Önder Göker

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü, markanın en tecrübeli isimlerinden birisi olan Önder Göker oldu. 1991 yılında markaya katılan Göker, 22 yıl boyunca Hyundai Assan’ın önemli kademelerinde yöneticilik yaptı.

Haberin Devamı