Gündem 87 yaşında iki kişiye hayat verdi

87 yaşında iki kişiye hayat verdi

Paylaş
87 yaşında iki kişiye hayat verdi

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 87 yaşındaki Nadire Gözütok'un ailesi tarafından bağışlanan böbrekleri 2 kişiye hayat verdi

Beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen Nadire Gözütok’un (87) ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Çok yaşlı olması nedeniyle kalbi, pankreası ve yağlanma görülen karaciğeri alınamayan Gözütok’un böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 45 yaşındaki ev hanımı 3 çocuk annesi Fatma Sarı’ya ve 42 yaşındaki 3 çocuk annesi Türkan Tokdemir’e nakledildi.

5 YILDIR DİYALİZE GİRİYORDU

Fethiye’de yaşayan, 15 yıldır kronik böbrek yetmezliği olan Fatma Sarı, 5 yıldır diyalize girdiğini, tam iki yıldır yoğun tedavi gördüğünü ve nakilden sonra kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. Fatma Sarı, "Bir insan birçok kişiye hayat verebiliyor. Organ bağışı yapan aileye ve ameliyatı gerçekleştiren tüm doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.

6 YILDIR DİYALİZE BAĞLI

Üç çocuk annesi ev hanımı 42 yaşındaki Türkan Tokdemir ise 6 yıldır hipertansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği ile mücadele ettiğini söyledi. Tokdemir, "6 yıldır diyalize giriyorum. Nakil sonrası kendimi çok iyi hissediyorum. Bağış yapan aileyle görüşmek ve teşekkür etmek istiyorum. Organ bağışları çoğalsın ve insanlar da bu hastalıktan kurtulsun" diye konuştu.

Nakilleri gerçekleştiren Organ Nakil Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise, Her iki hastanın da sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirterek "Vericinin ileri yaşta olması dezavantaj olmayacak. Bu bağışın tüm insanlara örnek olması açısından önemli. Organ bağışlayan hayat kurtardığını bilmeli. Günümüzde bu hastalığın herkesi yakalayabileceği gerçeğini göz önünde bulundurması gerekir" dedi.

Erol AKKIR/ ANTALYA, (DHA)