Gündem 9 çocuğu hayırsız çıktı!

9 çocuğu hayırsız çıktı!

Paylaş
9 çocuğu hayırsız çıktı!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, bir bacağı hastalık nedeniyle kesilen, 9 çocuk annesi yaşlı kadına, evlatları bakmayınca kaymakamlık sahip çıktı

Çatalhöyük köyünde, iki odalı bir evde yaşayan Feride Sarıçayır (70), 5’i kız 9 çocuğu bulunduğunu, hepsinin evlenerek köyden ayrıldıklarını ve kendisine eşi Cemal Sarıçayır’ın (75) baktığını belirtti.

Haberin Devamı

Şeker hastalığı sonucu 14 yıl önce sağ bacağının kesildiğini anlatan Sarıçayır, "Herhangi bir gelirimiz bulunmuyor. Yeşil kartımız var. Bunca yıldır koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyordum. 1 ay önce protez ayak takıldı, ancak düşünce sağlam ayağım da kırıldı. Şu an yataktan kalkamıyorum" dedi.

Çocuklarının kendileriyle ilgilenmediğinden şikayet eden Sarıçayır, şunları kaydetti:
"Kocam 75 yaşında. Becerebildiği kadar yemek yapıyor ve önüme koyuyor. Aslında kendisi de bakıma muhtaç. Çocuklarımız hayırsız çıktı. Bayramlarda bile yanımıza gelmiyorlar. En çok bir tekerlekli sandalyeye sahip olmak istiyorum. O zaman en azından köyün içinde dolaşabilir, vakit geçiririm."

Kaymakam Gürbüz Karakuş, ailenin durumunu evlerine kadar giderek incelediğini, yaşlı kadının isteklerinin yerine getirileceğini ve kendisine akülü tekerlekli sandalye verileceğini belirterek, "Yaşlı kadın sağlık raporu alınca, eşine de bakıcı maaşı bağlanmasını sağlayarak hayatlarını kolaylaştıracağız" diye konuştu.

Haberin Devamı