Gündem 9 kişi yanarak can verdi

9 kişi yanarak can verdi

Paylaş
9 kişi yanarak can verdi

Giresun'da meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişinin yanarak can verdiği belirtiliyor

İstanbul'dan Trabzon'un Of ilçesine gitmekte olan yolcu otobüsü, Giresun'un Görele ilçesi yakınlarında kaza yaptı.

SEBEP UYKUSUZLUK MU?

Şoförün uykusuzluğundan kaynaklanmış olabileceği ifade edilen kazada, içinde 43 yolcu ve 4 personel olan otobüs, önce yolun ortasındaki refüje sürttü. Daha sonra refüjün üzerine çıkarak, buradaki bilgilendirme levha ve direklerine çarptı. Yolcu otobüsü bunun ardından taklalar atarak yola uçtu ve bir anda yanmaya başladı.

Otobüste çıkan yangında ilk belirlemelere göre, 9 kişi yanarak hayatını kaybetti. 34 yolcu ise yaralandı. Yetkililer, ölü ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “Görele'deki korkunç kazada ölü sayısının artmasından korkuyoruz” dedi.

'ÖNDE OTURANLAR DIŞARIYA ÇIKACAK FIRSATI BULAMADI'

Hafif yaralanan Mustafa Çolak adlı vatandaş, otobüsün trafik levhalarına çarpıp devrildiği, gerisini hatırlamadığını söyledi.

Olay yeri yakınında bulunan Yüksel Tavacı, 07.00'de işyerini açtığını, hemen sonra dinamit patlamasına benzer bir ses duyduğunu söyledi. Tavacı, yaşananları şöyle anlattı:

“Hemen ana caddeye çıktım. Bir otobüsün yandığını gördüm. Arkadaşlarımla beraber otobüsün yanına geldiğimizde 3-4 kişi yerde yatıyordu. Otobüs ise yanmaya devam ediyordu. Otobüsün arka camını kırarak bu kısımdaki yolcuları çıkarttık. Yoldan geçen tüm araçları durdurarak yaralıları bu araçlara koyduk. Çok kötü bir görüntüydü. Bize göre otobüste hayatını kaybedenler aracın ön bölümünde bulunanlardı. Onlar dışarıya çıkacak fırsatı bulamadı. Aracın arkasında bulunanlarsa camın kırılması sayesinde dışarıya çıkabildiler.”

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5552","5552","201106","5552-1.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5551","5551","201106","5551-4.jpg");


AYRINTILAR BİRAZDAN...