Eğitim - Kariyer 9 yaşındaki Nergis hikaye kitabı yazdı

9 yaşındaki Nergis hikaye kitabı yazdı

Paylaş
9 yaşındaki Nergis hikaye kitabı yazdı

Bursa'da öğretmeninin "Sen büyüyünce yazar olacaksın" dediği ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Nergis Odunkıran, yazdığı hikâyeleri bir kitapta topladı

İlkokulda eğitim görmeye 4 yıl önce başlayan Nergis Odunkıran, okuma-yazma öğrendikten hemen sonra kitap okumaya merak sardı. Nergis, henüz ilkokul 3’üncü sınıftayken hikâyeler yazmaya başladı. Bir teneffüste öğretmeninin gösterdiği Sıla isimli çocuk yaşlardaki yazardan da ilham alan Nergis, vaktinin çoğunu hikaye yazmak ve okumak için ayırmaya başladı.

Haberin Devamı

Nergis, ilkokul 3’üncü sınıftayken öğretmeninin verdiği hikâye yazma ödevini de özenle yaptı. Sınıfta hikâyesini okuduktan sonra öğretmeninden övgü alan olan Nergis mutlu oldu. Nergis’e öğretmeni "Sen büyüyünce yazar olacaksın" dedi.

RESİMLERİ SINIF ARKADAŞLARI ÇİZDİ

Heyecanı artan Nergis bir yıl içinde yazdığı hikayelerin birleştirip yenilerini de ekleyerek 50 sayfalık hikaye kitabı çıkardı. Kitapta bulunan resimleri ise Nergis’in sınıf arkadaşları çizdi. Hikayelerinde hayvan sevgisi, arkadaşlık ve çevre gibi konuları işleyen Nergis, "Birinin gelip kitabımı alıp, bastırıp, dağıtmasını, herkesin kitabımı okumasını çok istiyorum" dedi.

'SÜREKLİ OKUMAYA TEŞVİK ETTİ'

Nergis’in yeteneğini ilkokulda öğretmeni Fatma Öztürk’ün keşfettğini söyleyen anne Hülya Odunkıran (28), "Nergis’i sürekli okumaya teşvik etti. Öğretmenimiz bunu bizimle de paylaştı. Nergis okuma yazmayı öğrendikten sonra sürekli farklı farklı hikâyeler okuyordu. Daha sonra hikâyeler yazmaya başladı. O hikâyeleri takip edip fikirler verdik. Giderek hikâye yazmak konusunda kendini geliştirdi ve biriken tüm hikâyelerini bir kitap haline getirmek istedik" dedi.

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR-Muammer İRTEM/DHA