Yaşam 9.5 saatten sonra sağlığına kavuştu

9.5 saatten sonra sağlığına kavuştu

Paylaş
9.5 saatten sonra sağlığına kavuştu

Antalya'da, omuriliğindeki rahatsızlık nedeniyle riskli olduğu için birçok doktorun ameliyat etmekten kaçındığı 32 yaşındaki Yasin Layık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Cem Açıkbaş ve ekibinin gerçekleştirdiği 9.5 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu

Beldibi Beldesi’nde jandarma uzman çavuş olarak görev yapan Yasin Layık, 2011’de şiddetli bel ağrısı yüzünden gittiği Adana’daki bir hastanede fıtık nedeniyle ameliyat oldu.

Haberin Devamı

Ağrıları 2 yıl sonra yeniden başlayan ve ağustos ayında Antalya’ya gelen Layık, özel bir hastanede yapılan tetkiklerde omurunun dağıldığını ve yemek borusuna yakın noktalarda enfeksiyon olduğu için acil ameliyat gerektiğini öğrendi. Ankara’da gittiği doktorların "Biz bu ameliyatı yapamayız. Ya masada kalırsın ya felç olursun" dediği Layık, Antalya’ya geldikten sonra durumu ağırlaşınca, yakınları tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü.

Yasin Layık, buradaki tetkiklerin ardından Prof. Dr. Cem Açıkbaş’ın, 11 Eylül’de yaptığı 9.5 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu. Yasin Layık, başka doktorların ’ölürsün ameliyat olma’ dediğini hatırladıkça çok üzüldüğünü belirterek, "Cem hocamızın yaptığı ameliyatla 2 bayramı bir arada yapıyorum. Öğretmen eşim bir hafta sonra doğum yapacak.

Haberin Devamı

İnşallah Yağız adlı evladımızı birlikte büyüteceğiz. Ameliyatımı yapıp beni yeniden hayata bağlayan doktoruma ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bize iki kez bayram yaşattılar" dedi. ’

ŞANSSIZLIĞINI ŞANSA ÇEVİRDİK’

Prof. Dr. Cem Açıkbaş ise "Hastamız ağır ve zor bir ameliyat geçirdi. Ameliyat olmasaydı boynundaki enfeksiyonun akciğer bölgesine yayılıp hayatını tehdit etmesi söz konusuydu. Ameliyatı da bir o kadar riskliydi ve yöntem olarak zordu. Fakat biz riski göze alarak onun şanssızlığını şansa çevirdik. Şu an çok iyi, antibiyotik tedavisinden sonra taburcu olmayı bekliyor" diye konuştu.

DHA