Yaşam 96 metrekarelik halı dokudular

96 metrekarelik halı dokudular

Paylaş
96 metrekarelik halı dokudular

Diyarbakır'da 1 yıl boyunca çalışan 8 genç kız Türkiye'nin en büyük halılarından birini dokudu. Genç kızlara 96 metrekarelik halı için toplam 14 bin 500 lira ödendi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Şölen beldesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ile Has Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işbirliğiyle açılan kursta, 8 kursiyer kız tarafından 96 metrekarelik halı dokundu.

Haberin Devamı

Kursiyer genç kızların 12 ayda dokudukları halının kesimi, HEM Müdürü Mehmet Eroğlu ve şirket yetkilisi Osman Karbuğa’nın katılımıyla gerçekleştirildi. HEM Müdürü Eroğlu, istihdama yönelik olarak açılan kursta dokunan halı için kursiyer 8 kıza toplam 14 bin 500 lira ödendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin en büyük halılarından biri Ergani’de dokundu. Halı için 12 ay boyunca 8 kursiyer çalıştı. Dev halı için 420 kilogram yün kullanıldı. Halının yüzde 70’i yün, yüzde 30’u ipekten. Şu anda 5 köyümüzde halı dokunuyor. Bu atölyelerde yaklaşık 100 genç kızımız ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Bu tür kursların açılabilmesi için köy muhtarlarından yer temin edilerek talep geldiği takdirde sayılarını artırabileceğiz."

Haberin Devamı

Usta öğretici Yeliz Avcı ise, Diyarbakır’da ilk kez böylesi büyüklükte bir halı dokudukları için mutlu olduklarını anlatarak, kadınlara yönelik bu tür kursların açılmasının istihdamı artırdığını söyledi. Bu tür kursların devam etmesi gerektiğini ifade eden Avcı, "Bir yılda büyük emeklerle hazırladığımız bu ölçekte büyük bir halıyı sanırım ilk kez biz dokuduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AA