Spor 97 yaşında ki kaplumbağa Tuki, derbiyi tahmin etti

97 yaşında ki kaplumbağa Tuki, derbiyi tahmin etti

Paylaş
97 yaşında ki kaplumbağa Tuki, derbiyi tahmin etti

Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası Tuki, hafta sonu oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde tahminde bulundu.

Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı'nın sevimli üyelerinden olan 97 yaşındaki Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası Tuki, pazar günü Türk Telekom Arena’da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde tahminde bulundu.

Bahçesine Fenerbahçe ve Galatasaray Bayrakları olan kutular bırakılan Tuki, tercih yapmak için epey düşündü. İlk adımlarında Galatasaray’a yakın gibi gözüken Tuki, tercihini Fenerbahçe’den yana kullanarak ezeli rekabet ebedi dostluk parolasıyla oynanan dev derbiyi Fenerbahçe’nin kazanacağı yönünde tahminde bulundu.

"DOSTLUKLA BİTSİN"


Yapılan tahmin ile ilgili açıklamalarda bulunan Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Bu rekabeti en uzun süre takip edenlerden birisi olsa gerek Tuki çünkü 97 yaşında. Önüne 2 farklı kutu koyduk. Birinde Fenerbahçe Bayrağı vardı, diğerinde Galatasaray Bayrağı. O tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı. Bizim için ezeli rekabetin dostlukla bitmesi önemli. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. İnşallah hak eden kazanır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağasının tahminin ardından hayvanat bahçesi yetkilileri tercihin doğru çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyor.


AKILLARA AHTAPOT AHTAPOT PAUL GELDİ


2010 Dünya Kupası'nda doğru maç sonucu tahminleriyle organizasyonun unutulmazları arasına giren Ahtapot Paul, tüm dünyayı şaşırtmıştı.

Ahtapot Paul, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda Almanya'nın oynadığı yedi maçın sonucunu ve finalde de İspanya'nın Hollanda'yı yeneceğini doğru tahmin etmişti.

Kahin ahtapot ilk tahminlerini Euro 2008'de yapmış ve henüz beş aylıkken yaptığı bu tahminlerde final hariç hep başarılı olmuştu. Dünya Kupası'ndan sonra emekliye ayrıldığı açıklanan Paul, içinde maç yapacak takımların bayraklarının bulunduğu iki plastik kutudaki midyelerden hangi kutudakini yerse o takımın kazanacağını tahmin etmiş sayılıyordu. Paul geçtiğimiz günlerde öldü.

Haberin Devamı