Gündem 98 kişi yoğun bakımda

98 kişi yoğun bakımda

Paylaş
98 kişi yoğun bakımda

Yetkililer 98 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü, 102 kişinin de solunum destek cihazına bağlı olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı halen 306 kişinin de hastanede tedavi gördüğünü bildirdi

SALGIN HIZLA YAYILIYOR

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamayla Domuz Gribi’nden bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 353 olduğunu bildirdi. 7 Aralık’ta yapılan açıklamada 296 kişinin öldüğü belirtilmişti. Böylece son 3 günde ölenlerin sayısı 57 arttı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre halen 98 hasta da yoğun bakımda tedavi görüyor. Solunum destek cihazına bağlı olan hasta sayısı ise 102.

DÜNYA GENELİNDE 8 BİN ÖLÜ

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ölenlerin 121’i, bir başka deyişle yüzde 35’i, 50 yaşın altındaki sağlıklı kişiler. Domuz Gribi nedeniyle halen hastanede yatan hasta sayısı ise 306 olarak açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 7 Aralık’ta yaptığı açıklamada dünya genelinde Domuz Gribi’nden 7 bin 860 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Dünya genelinde ölenlerin sayısının 8 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AŞIYA İLGİ ARTTI

Domuz Gribi salgını yayılmaya devam ederken aşıya olan tabelin de arttığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada tüm sağlık kuruluşlarında aşı yapıldığı belirterek şöyle denildi: “Hamileler için temin edilen aşılarımız kadın hastalıkları ve doğum klinikleri, ana ve çocuk sağlığı merkezleri ile belirlenmiş diğer sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır. Hamilelerimize, 6 ay ile 50 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımıza ve 50 yaşın üstündeki kronik hastalığı olanlara, kritik kamu hizmetlerinde görev yapanlara aşı uygulamasına devam edilmektedir. 10 yaş altında olup ilk aşı dozlarının üzerinden en az 3 hafta geçmiş olan çocuklarımızın ikinci doz aşılarını yaptırmaları önem arz etmektedir.”