Gündem Belli oldu mu? 99/1 askerlik celp yerleri açıklandı mı?

Belli oldu mu? 99/1 askerlik celp yerleri açıklandı mı?

Paylaş
Belli oldu mu? 99/1 askerlik celp yerleri açıklandı mı?

Şubat ayında 99 doğumlular askere gidecekler... On binlerce genç şimdi askerlik yerlerini sorguluyor. Vatani görevlerini yerine getirmek isteyenler şimdi "99/1 askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Şubat ayı demek vatani görevini yerine getirmek isteyenler için büyük bir anlam ifade ediyor. Bu sene 99 doğumlular birliklerine teslim olacaklar. Silahaltına girecek olan on binlerce kişi "99/1 askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak?" sorusunu yöneltiyor. işte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı, Milli Savunma Bakanlığı'nın daha önce yaptığı duyuruyle belli olmuştu. 99/1'ler askerlik celp yerlerini 15 Ocak'ta e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sorgulama ekranı aktif olduğu takdirde aşağıdaki linkten askerlik yerlerinizi öğrenebilirsiniz.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA

TEK TİP ASKERLİK KONUSUNDA YENİ GELİŞME VAR MI?

Konu hakkında ne Milli Savunma Bakanlığı'ndan ne de hükümetten bir açıklama yapılmış değil. Konu hakkında herhangi bir gelişme olduğunda haberimizden takip edebilirsiniz.

BAKAN AKAR'IN DAHA ÖNCEKİ TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akar, tek tip askerliğe dair "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor. Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngörülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin." diye konuştu.

Haberin Devamı

"CUMHURBAŞKANI'MIZA TAKDİM EDECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yine geçtiğimiz haftalarda AA Editör Masası'na konuk olduğunda yeni askerlik sisteminin detaylarıyla ilgili konuşmuştu: İşte o açıklama:

"Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz.

Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız."

Haberin Devamı