Basketbol A Milli Erkek Basketbol Takımı, Atlas Turnuvası'nı 3'üncü bitirdi
Paylaş
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Atlas Turnuvası'nı 3'üncü bitirdi

FIBA Dünya Kupası'na hazırlık amacıyla düzenlenen Atlas Turnuvası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dominik Cumhıriyetini mağlup ederek 3'üncü oldu.

Çin’in Suzhou kentinde düzenlenen Atlas Turnuvası’nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dominik Cumhuriyeti’ni 87-59 mağlup ederek turnuvayı 3’üncü sırada bitirdi.

Haberin Devamı

Maçın ilk periyodundan itibaren oyunun kontrolünü elinde bulunduran Türkiye, ilk çeyreği 21-12, devreyi de 40-22 önde kapattı. 2’nci yarıda da etkili oyununu devam ettiren Milliler, karşılaşmayı 87-59 kazanarak turnuvayı 3’üncü bitirdi.

Türkiye’de Ersan İlyasova ve Melih Mahmutoğlu 16'şar sayı kaydederken, Sertaç Şanlı 13, Yiğit Arslan ise 10 sayı ile mücadele etti. Hafif sakatlığı bulunan Scottie Vilbekin ise karşılaşmada süre almadı. Turnuvanın finali ise Türkiye'yi mağlıp eden Venezuela ve Dominik Cumhuriyeti'ni mağlup eden Yunanistan arasında bugün (27 Ağustos Salı) TSİ 14:30'da oynanacak.

Türkiye, yarın FIBA Dünya Kupası’nda grup maçlarını oynayacağı Şangay kentine hareket edecek. Milliler, gruptaki ilk maçında 1 Eylül Pazar günü Japonya ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı