Gündem AA: Bahoz Erdal öldürüldü

AA: Bahoz Erdal öldürüldü

Paylaş
AA: Bahoz Erdal öldürüldü

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre; Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de öldürüldü

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Bahoz Erdal, 28 Ekim 2015'den beri İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktadır.

Bahoz Erdal Kimdir?

Asıl adı Fehman Hüseyin olan Bahoz Erdal, 1969 yılında Suriye'de doğdu. Şam'da tıp eğitimi alan Bahoz Erdal, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayıkla birlikte PKK'nın örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. Bahoz Erdal, PKK'nın askeri kanadını yönetirken, Türkiye'deki birçok eylemin de emrini veren kişi olarak biliniyor.

Başbakan Yardımcısı Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz." dedi.