Gündem AB Bakanı Çelik, AB Komiseri Hahn ile görüştü

AB Bakanı Çelik, AB Komiseri Hahn ile görüştü

Paylaş
AB Bakanı Çelik, AB Komiseri Hahn ile görüştü

AB Bakanı Ömer Çelik, Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile telefonda görüşerek, terör örgütlerinin sivil, siyasi ve yargıdaki destekçilerine müsamaha göstermeyeceklerini belirtti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile talebi üzerine bugün telefonda görüştü. Bakan Çelik, AB'nin yaptığı son açıklamaların ardından hassasiyetlerin muhatabıyla paylaşıldığını dile getirdi. Bakan Çelik, başta PKK ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlı mücadelenin süreceğini, terör örgütlerine destek olan çevrelerle de mücadele edileceğini, terör örgütlerinin sivil, siyasi ve yargıdaki destekçilerine de müsamaha gösterilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

'TERÖRE KARŞI TEK CÜMLELİK DESTEK YETERLİ DEĞİL'



Bakan Çelik, AB'nin açıklamalarında Türkiye'nin terörle mücadelesine tek cümleyle destek beyan etmesinin yeterli olmadığını, AB'den terörle mücadele konusunda somut işbirliği beklenildiğini vurguladı. Bakan Çelik, Türkiye-AB ilişkilerinin eleştirel açıklamalar yerine, ilişkileri ileriye taşıyacak işbirliği imkanlarıyla yürütülmesi gerektiğini, bu hususta AB Komisyonu'na önemli görev düştüğünü söyledi. Bakan Çelik, savunulan ortak değerler olan hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları alanlarında da Türkiye ve AB'nin daha güçlü dayanışma ve işbirliği içinde olması gerektiği görüşünde olduğunu ifade etti.


DHA