Siyaset AB Bakanlığı 3 yılda 16 milyon TL kira ödemiş
Paylaş
AB Bakanlığı 3 yılda 16 milyon TL kira ödemiş

Avrupa Birliği Bakanlığı kiralık araç ve binaya 3 senede toplam 16 milyon TL harcadı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yanıtta AB Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlar için sadece 2012 ve 2014 yılları arasında yaklaşık 16 milyon TL’lik araç ve hizmet binası kirası ödendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bozkır, son üç yılda Avrupa Birliği Bakanlığı için 6.5 milyon TL,

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı için 7 milyon 400 bin TL, Türk Akreditasyon Kurumu için ise 1 milyon 800 bin TL harcandığını belirtti.

AB Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlar için ödenen kira bedelleri şöyle:

Avrupa Birliği Bakanlığı:

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı:

Türk Akreditasyon Kurumu:

Bozkır soru önergesine verdiği yanıtta ayrıca şu notları paylaştı: “Hizmet aracı (taşıt) kiralamaları, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre, teklif veren isteklilerden en düşük teklifi veren istekli ile sözleşme yapılarak kiralanmaktadır.

Haberin Devamı

Hizmet binası kiralanması, ulaşım, sosyal ve teknik altyapı olanakları ve özellikleri, ihtiyaca yeterlilik ve binanın özellikleri (sıhhi ve teknik özellikleri) dikkate alınarak, bulunduğu yer itibariyle emsal kira bedelleri de nazara alınarak ilgili mevzuatınca belirlenen usul dairesinde yapılmaktadır.

Hizmet binası kiralanması işinde kira artışı, ilgili mevzuatınca emredildiği şekilde bir önceki yılın gerçekleşen ÜFE – TÜFE ortalaması oranında arttırılmaktadır.

Sonuç itibariyle, Bakanlığımız ve ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarınca yapılan taşınır (hizmet aracı) ve taşınmaz (hizmet binası) kiralanması işlemlerinde kamu zararına yol açan/açacak bir husus bulunmamaktadır.”

SÖZCÜ