Bilim - Teknoloji AB'den teknoloji devlerine 166 milyon euro ceza!
Paylaş
AB'den teknoloji devlerine 166 milyon euro ceza!

Avrupa Birliği, şarj edilebilir pil üreticisi Sony, Panasonic ve Sanyo firmalarına "kartel oluşturdukları" gerekçesiyle 165 milyon 841 bin euro ceza kesti

Avrupa Birliği (AB), şarj edilebilir pil üreticisi Sony, Panasonic ve Sanyo firmalarına kartel oluşturdukları gerekçesiyle toplam 165 milyon 841 bin euro para cezası verdi.

BATARYA ÜRETİMİNDE KARTEL OLUŞTURDULAR

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Sony, Panasonic, Samsung ve Sanyo firmalarının lityum iyon batarya üretiminde kartel oluşturduklarının tespit edildiği bildirildi.

ORTAKLAŞA FİYAT BELİRLEDİLER

Açıklamada, bu firmaların, 2004-2007 yılları arasında lityum iyon batarya üretiminde ortaklaşa fiyat belirlemek ve hassas verileri paylaşmak suretiyle kartel oluşturdukları ve bu şekilde AB tekel kurallarına aykırı davrandıkları kaydedildi.

BİLGİYİ SAMSUNG SAĞLADIĞI İÇİN CEZA KESİLMEDİ

Sektörde kartel varlığını ortaya çıkaran bilgiyi Samsung firmasının sağladığı ve bu nedenle firmaya para cezası verilmediğine dikkat çekilen açıklamada, Sanyo'ya 97 milyon 149 bin avro, Panasonic'e 38 milyon 890 bin euro, Sony'e 29 milyon 802 bin euro para cezası kesildiği belirtildi.

Şarj edilebilir lityum iyon bataryalar, taşınabilir bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda kullanılıyor.

Haberin Devamı