İskenderun AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, İskenderun'da fidan dikti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, İskenderun'da fidan dikti

Paylaş
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, İskenderun'da fidan dikti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, İskenderun'da fidan dikti

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB tarafından finanse edilen okullardan İskenderun Oruç Reis İlkokulu'nda Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte fidan dikti.
AB tarafından finanse edilen okullardan İskenderun Oruç Reis İlkokulu'nda organize edilen ağaç dikme etkinliğine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer - Landrut ve beraberindeki heyet ile Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, sendika başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Eğitim bütün çocuklar için geleceğin anahtarıdır" dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan ise Suriye’de yaşananların sadece iç savaşla kalmadığını ve çok büyük bir göç dalgası oluşturduğunu belirterek, savaşın başladığı günden bu yana en az 7 kez göç etmek zorunda kalan mülteciler olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Vali Doğan, Hatay’daki okulların yapımına verdikleri desteklerden dolayı AB'ye teşekkür ederken, verilen bu desteklerin yeterli olmadığını kaydetti. Konuşmaların ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, 3 bin adet fidan dikimi desteğinde bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'a ağaçlandırma faaliyetlerin desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Tören sonrasında AB ve Türk heyeti birlikte fidan dikti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı