Siyaset AB yazdığı raporları okumuyor mu?
Paylaş
AB yazdığı raporları okumuyor mu?

AB yazdığı raporları okumuyor mu?

Ankara’ya gelen CHP il başkanlarına seçim startı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Her sokağın sorumlusunu istiyorum. Sandığa sahip çıkmayanın bu partide işi yok” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın telefonlar dinleniyor diye anayasa paketi görüşmelerine üyeleri kuryeyle davet ettiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili şöyle dedi: “Şu geldiğimiz noktaya bakın. Bir anayasa mahkemesi başkanı bu kaygıyı duyuyor. Aslında sokaktaki yurttaş da aynı kaygıyı taşıyor. Bu kaygıyı yaratan siyasal iktidar böyle bir anayasa değişikliği yapamaz.”

‘AB etiğiyle bağdaşmaz’

Avrupa Birliği (AB) Sözcüsü Ferran Tarradellas’in, AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişikliği paketini desteklediğini ifade eden sözlerine de tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Merak ediyorum bu sözcü Türkiye’yle ilgili yayınlanan ilerleme raporlarını niçin okumuyor? Kendi yazdıkları raporları okumayan bir sözcü nasıl bu değişikliklere ‘Evet destekliyoruz’ diyebiliyor. Dönsün baksın o AB ilerleme raporlarına. AB kendisini AKP’ye endekslediyse o ayrı bir olay. Biz bunu AB’nin etik değerleriyle bağdaştırmıyoruz. Bir şeyi söylüyorlarsa arkasında dursunlar.”

Haberin Devamı