Gündem Abant'ta kar keyfi!

Abant'ta kar keyfi!

Paylaş
Abant'ta kar keyfi!

Abant'ta kar keyfi!

Bolu Abant Tabiat Parkı’nda, İl Özel İdaresi’nin yasaklamasına rağmen karla kaplı tepelerden şambrelle kayan gençlerin çığlıkları her yeri inletti. Gençler gruplar halinde tepelerden kayarken düşmelerine aldırış etmeden eğlenmenin keyfini çıkardı.

Abant’ta sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Abant’ta, tatilciler kar yağışı altında gezintiye çıktı. Buz tutan gölün etrafında tur atan tatilciler, hatıra fotoğrafları çekti. Bazı tatilciler ise fayton ve atlarla gezdi. Abant’ta en büyük eğlence ise şambrel ve kızaklarla karla kaplı tepelerden kayılması oldu. İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yaşanan kazalar nedeniyle şambrel ve kızaklarla kayılmasını yasaklamasına rağmen, köylüler 5 TL’ye şambreli, 10 TL’ye kızakları kiralamaya devam etti.

Uyarıların yapıldığı zamanlarda Mudurnu yolunda kızak ve şambrelleri kiralayan köylüler, bugün Abant’ın içerisinde yer aldı. Gençler şambrelle kayarken yaşadıkları heyecanla çığlıklar attı. Şambrelle gruplar halinde kayan gençler pistin sonunda birbirlerine çarparak yerlere serildi. Aşağıya kayarken tepetaklak olmalarına rağmen gençler şambrelle kayarak eğlenmeye devam etti.

KARTEPE, KAR DOLDU!

Haberin Devamı